18-vuotiaan nuorukaisen puukotuksesta epäilty mies jäi kiinni Tampereella – Poliisi: "Uhrin henki olisi varmasti mennyt, jos teko olisi tapahtunut kaukana sairaalasta"

Poliisi sai eilen kiinni Tampereella tapon yrityksestä epäillyn Pirkanmaalla asuvan 23-vuotiaan miehen. Rikos tapahtui sunnuntaiyönä noin kello 1.20 aikaan Hatanpään valtatien ja Suvantokadun risteyksen tienoilla.

Paikalla lyötiin vuonna 2001 syntynyttä miestä teräaseella vatsaan. Teko aiheutti uhrille hengenvaaralliset vammat. Nuori mies on yhä sairaalassa.

Poliisi kertoi eilen etsivänsä teosta epäiltyä vuonna 1996 syntynyttä miestä. Poliisi on nyt saanut miehen kiinni.

– Poliisi tavoitti hänet itse eilen. Vielä on täysin auki, tunsivatko uhri ja epäilty toisensa, tutkinnanjohtaja ylikomisario Jari Kinnunen Sisä-Suomen poliisista sanoo.

Lyhyt matka sairaalaan oli pelastus

Kinnusen mukaan puukotuksen uhrin vammat olivat hengenvaaralliset, mutta hengenvaaraa ei ole enää.

– Tällaisissa jutuissa auttaa se, että sairaala on lähellä ja uhri saadaan hoitoon todella nopeasti. Tässäkin tapauksessa henki olisi varmasti mennyt, jos teko olisi tapahtunut jossain Ylä-Pirkanmaalla kaukana sairaalasta. Nyt uhri ehdittiin pelastaa, koska sairaalaan oli lyhyt matka, Kinnunen kuvailee.

Tapon yritys ei suoranaisesti liity viikonloppuna Tampereella järjestettyihin Blockfesteihin, mutta poliisin mukaan festivaalit aiheuttivat poliisille valtavasti tehtäviä ja rikosilmoituksia.

– Tuskin näitä rikoksia olisi tapahtunut, jos tätä tapahtumaa ei olisi ollut. Kaupungilla oli väkeä oli liikkeellä todella paljon ja erityisesti huumausainerikoksista tehtiin paljon rikosilmoituksia.

Lue myös:

    Uusimmat