Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

18.9. Lammas-kaalilaatikko ja kuningatarkiisseli

Julkaistu 18.09.2007 00:00

Lammas-kaalilaatikko

  • 1,5 kg keräkaalia
  • 400 g lampaan lihaa (paistia tai paahtopaistia)
  • 5 dl lihalientä
  • 2 dl riisiä
  • 5 dl maitoa
  • 2 munaa
  • suolaa
  • maustepippureita
  • 1 tl kuivattua minttua
  • 1 tl meiramia
  • laakerinlehtiä
  • siirappia

Leikkaa kaali suikaleiksi ja kuullota suikaleet pehmeiksi voissa padassa. Ruskista pannulla lammaspalat ja lisää kaalin joukkoon. Lisää myös mausteet. Lisää lihaliemi sekä riisi ja keitä 10-15 minuuttia. Voitele sillä välin uunivuoka ja kaada kaaliseos siihen. Ripottele pinnalle korppujauhoa sekä muutama voinokare ja kypsennä uunissa noin tunnin. Ruoka vain paranee, mitä kauemmin sitä haudutetaan.

Kuningatarkiisseli

  • 300 g marjoja (mansikka, vadelma, mustikka)
  • 1 l mansikka tai vadelmamehua
  • 2 dl sokeria
  • 1 halkaistu vaniljatanko
  • 2 rkl perunajauhoja
  • Kuumenna kattilassa marjamehu, sokeri sekä vaniljatanko. Lisää marjat joukkoon ja anna kiehua hiljalleen muutamien minuuttien ajan. Sekoita vesitilkkaan perunajauhot ja kaada ohuena nauhana joukkoon kokoajan sekoittaen. Älä vispaa, ettei kiisselistä tule sameaa ja liisterimäistä. Tarjoile maustetun kermavaahdon kera.

    Reseptit: Alex Nurmi

    Lisää aiheesta:

    Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kiviKatariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?Miehet eivät kuuntele? Tutkimus: Kissat joutuvat maukumaan miehille enemmän kuin naisilleNäitä tuttuja valmisruokia suomalainen suosii joulupöydässä – pakastepitsojenkin menekki kasvaa pyhinäKuitulisiin liittyy harhakäsitys – Hanna Partanen muistuttaa: "Ei todellakaan valitettavasti niin ole"
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 16:38
      Ruoka

      Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?

    • 14:37
      Ruokaniksit

      Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi

    • 14:13
      Vammaiset

      Katariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?

    • 12:17
      Kissat

      Miehet eivät kuuntele? Tutkimus: Kissat joutuvat maukumaan miehille enemmän kuin naisille

    • 11:30
      Jouluruoka

      Näitä tuttuja valmisruokia suomalainen suosii joulupöydässä – pakastepitsojenkin menekki kasvaa pyhinä