Lammas-kaalilaatikko
- 1,5 kg keräkaalia
- 400 g lampaan lihaa (paistia tai paahtopaistia)
- 5 dl lihalientä
- 2 dl riisiä
- 5 dl maitoa
- 2 munaa
- suolaa
- maustepippureita
- 1 tl kuivattua minttua
- 1 tl meiramia
- laakerinlehtiä
- siirappia
Leikkaa kaali suikaleiksi ja kuullota suikaleet pehmeiksi voissa padassa. Ruskista pannulla lammaspalat ja lisää kaalin joukkoon. Lisää myös mausteet. Lisää lihaliemi sekä riisi ja keitä 10-15 minuuttia. Voitele sillä välin uunivuoka ja kaada kaaliseos siihen. Ripottele pinnalle korppujauhoa sekä muutama voinokare ja kypsennä uunissa noin tunnin. Ruoka vain paranee, mitä kauemmin sitä haudutetaan.
Kuningatarkiisseli
- 300 g marjoja (mansikka, vadelma, mustikka)
- 1 l mansikka tai vadelmamehua
- 2 dl sokeria
- 1 halkaistu vaniljatanko
- 2 rkl perunajauhoja