18.9. Lammas-kaalilaatikko ja kuningatarkiisseli

Lammas-kaalilaatikko

  • 1,5 kg keräkaalia
  • 400 g lampaan lihaa (paistia tai paahtopaistia)
  • 5 dl lihalientä
  • 2 dl riisiä
  • 5 dl maitoa
  • 2 munaa
  • suolaa
  • maustepippureita
  • 1 tl kuivattua minttua
  • 1 tl meiramia
  • laakerinlehtiä
  • siirappia

Leikkaa kaali suikaleiksi ja kuullota suikaleet pehmeiksi voissa padassa. Ruskista pannulla lammaspalat ja lisää kaalin joukkoon. Lisää myös mausteet. Lisää lihaliemi sekä riisi ja keitä 10-15 minuuttia. Voitele sillä välin uunivuoka ja kaada kaaliseos siihen. Ripottele pinnalle korppujauhoa sekä muutama voinokare ja kypsennä uunissa noin tunnin. Ruoka vain paranee, mitä kauemmin sitä haudutetaan.

Kuningatarkiisseli

  • 300 g marjoja (mansikka, vadelma, mustikka)
  • 1 l mansikka tai vadelmamehua
  • 2 dl sokeria
  • 1 halkaistu vaniljatanko
  • 2 rkl perunajauhoja

Kuumenna kattilassa marjamehu, sokeri sekä vaniljatanko. Lisää marjat joukkoon ja anna kiehua hiljalleen muutamien minuuttien ajan. Sekoita vesitilkkaan perunajauhot ja kaada ohuena nauhana joukkoon kokoajan sekoittaen. Älä vispaa, ettei kiisselistä tule sameaa ja liisterimäistä. Tarjoile maustetun kermavaahdon kera.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat