Mainos

18.1 Allin kakku ja vaniljasiirappi

Allin kakku

  • 200 g voita
  • 1,25 dl sokeria
  • 4-5 kananmunaa
  • 1,25 dl sokeria
  • 1,75 dl vehnäjauhoja
  • 1,25 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 25 g hienonnettua mantelia
  • 1-2 tl vaniljasokeria

Voitele ja korppujauhota huolellisesti kakkuvuoka. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa ensin kananmunat sellaisenaan ja sitten sokerin kanssa vaahdoksi. Yhdistä munavaahto voivaahtoon pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Sekoita vehnäjauhot ja perunajauhot sekä leivinjauhe keskenään ja lisää hiljalleen joukkoon. Mausta taikina jauhetulla mantelilla ja vaniljasokerilla.

Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 180 asteisessa uunissa n. 1 tunti. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kumoa kakku jäähtyneenä vuoastaan.

Vaniljasiirappi

  • 5 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • (sitruunan mehu)

Mittaa kaikki aineet kattilaan, vaniljatanko halkaistuna. Keitä hiljalleen poreillen, kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Vaniljasiirapilla saat kostutettua hieman kuivahtaneekin kahvikakun meheväksi!

Reseptit: Teresa Välimäki /Ruokala

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.