18.1 Allin kakku ja vaniljasiirappi

Allin kakku

  • 200 g voita
  • 1,25 dl sokeria
  • 4-5 kananmunaa
  • 1,25 dl sokeria
  • 1,75 dl vehnäjauhoja
  • 1,25 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 25 g hienonnettua mantelia
  • 1-2 tl vaniljasokeria

Voitele ja korppujauhota huolellisesti kakkuvuoka. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa ensin kananmunat sellaisenaan ja sitten sokerin kanssa vaahdoksi. Yhdistä munavaahto voivaahtoon pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Sekoita vehnäjauhot ja perunajauhot sekä leivinjauhe keskenään ja lisää hiljalleen joukkoon. Mausta taikina jauhetulla mantelilla ja vaniljasokerilla.

Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 180 asteisessa uunissa n. 1 tunti. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kumoa kakku jäähtyneenä vuoastaan.

Vaniljasiirappi

  • 5 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • (sitruunan mehu)

Mittaa kaikki aineet kattilaan, vaniljatanko halkaistuna. Keitä hiljalleen poreillen, kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Vaniljasiirapilla saat kostutettua hieman kuivahtaneekin kahvikakun meheväksi!

Reseptit: Teresa Välimäki /Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat