18.05.2004 Kesäkurpitsalla ja purjolla täytetty lihamureke, maissikastiketta ja perunavuoka

Lihamureke

Mureke (4 annosta)

  • 400 g jauhelihaa
  • 2 kananmunaa
  • 1/2 dl korppujauhoa
  • 1 dl lihalientä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • Täyte:
  • 1 kesäkurpitsa
  • pala purjoa (valkoista osaa)
  • tilkka öljyä
  • suolaa ja valkopippuria

Kuutioi kesäkurpitsa ja hienonna purjo. Kuullota edelliset öljyssä, mausta ja jäähdytä. Sekoita jauhelihan joukkoon kananmunat ja lihaliemessä turvotetut korppujauhot. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita massa hyvin ja levitä se folion ja leivinpaperin päälle noin 2 cm paksuksi levyksi. Lisää täyte taikinan päälle ja kääri tiukaksi rullaksi. Paista mureketta 175 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia.

Perunavuoka (4 annosta)

  • 6 perunaa
  • 2 sipulia
  • 1 dl lihalientä
  • suolaa ja valkopippuria
  • öljyä
  • nokare voita

Kuori perunat ja sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja kuullota siinä peruna- ja sipuliviipaleet parissa erässä. Mausta suolalla ja pippurilla ja kumoa viipaleet uunivuokaan. Kaada vuokaan myös lihaliemi ja laita päälle muutama nokare voita. Kypsennä perunat lihamurekkeen kanssa 175 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.

Maissikastike:

  • 1 tlk (n. 200 g) maissia
  • 2 dl lihalientä
  • 100 g cheddar juustoa
  • suolaa
  • tabascoa

Kaada maissinjyvät kattilaan liemineen, lisää myös lihaliemi ja kuumenna. Lisää joukkoon raastettu cheddar- juusto ja sekoita kunnes juusto on sulanut. Mausta kastike suolalla sekä tabscolla ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku ja tarjoile murekkeen kanssa.

Resepti: Jyrki Sukula/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat