17.9.2002 Fenkolinmakuinen kukkakaalipaistos ja omenapannari

Vieraana Maa- ja kotitalousnaisten valtakunnalliseksi kasviskaveriksi valitsema Elintarvikeviraston ylijohtaja Jorma Hirn.

Fenkolinmakuinen kukkakaalipaistos

1 kukkakaali
1 pieni kesäkurpitsa
1 salaatifenkoli
250 g herkku- tai metsäsieniä
1 tl suolaa

6 tomaattia
1 rasia(250g) sulatejuustoa
suolaa
kirveliä

1. Paloittele kukkakaali, viipaloi kesäkurpitsa ja suikaloi salaattifenkoli ohuiksi suikaleiksi. Paloittele herkkusienet neljään osaan tai hienonna esikäsitellyt metsäsienet.
2. Kuullota kasvikset pannulla ja mausta suolalla. Kaada kasvikset voideltuun vuokaan.
3. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi ja laita pannuun yhdessä sulatejuuston kanssa.
4. Kuumenna seos ja mausta. Kaada kastike suokaan kasvisten päälle.
5. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Omenapannari

4 dl maitoa
2 dl sämpyläjauhoja
2-3 munaa
0,5 tl suolaa

4-10 omenaa
noin 1 dl kinuskikastiketta
1. Vatkaa jauhot (sämpyläjauhojen asemesta voit käyttää esim. vehnäjauhojen 2/3 ja kauraleseiden 1/3 seosta) ja maito sekaisin. Anna turvota jonkin aikaa.
2. Poista omenoista keskusta omenaporalla ja leikkaa päistä ohuet kuoriviipaleet pois. Leikkaa omenat paksuhkoiksi viipaleiksi.
3. Lisää taikinaan suola ja vatkaa munat joukkoon. Kaada voidellulle uunipannulle.
4. Lado omenaviipaleet päälle ja liruttele pinnalle kinuskikastike.
5. Paista uunissa 225 asteessa 20-25 minuuttia. Tarjoa lämpimänä tai haaleana.

- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat