17.8. Kesän paras marjaherkku -kilpailun voittaja:

Kesäkurpitsa-viinimarjapiiras

  • Pohja:
  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1-2 rkl kermaa
  • Päälle:
  • 1 kesäkurpitsa raasteena
  • 0,5 l punaisia viinimarjoja
  • 1 dl sokeria
  • kardemummaa, kanelia, pomeranssinkuorta ja vaniljasokeria
  • Täyte:
  • 1 muna
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 dl kermaa
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Valmista ensin pohja. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja lopuksi kerma. Sekoita taikina tasaiseksi ja taputtele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Raasta kesäkurpitsa ja valusta raastelävikössä. Mittaa punaherukat ja sokeri kattilaan ja anna marjojen mehustua hieman. Yhdistä kesäkurpitsaraaste ja marjat ja mausta seos kardemummalla, kanelilla, pomeranssin kuorella ja vaniljasokerilla. Levitä seos esipaistetulle pohjalle. Sekoita täyte ja kaada se vielä marjojen päälle. Paista vielä 30-40 min tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Resepti: Riitta Manni, Turku

Kesäkurpitsa-punaherukkahillo

  • 2 suurta kesäkurpitsaa
  • 1 l punaisia viinimarjoja
  • 600 g hillosokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl pomeranssin kuorta
  • (vaniljaa)

Puhdista marjat ja raasta pestyt kesäkurpitsat. Laita raaste ja marjat kattilaan ja lisää tarvittaessa tilkka vettä. Kuumenna niin että nestettä alkaa irrota ja lisää hillosokeri vähitellen hyvin sekoittaen. Keitä noin kymmenen minuuttia. Kuori vaahto ja lisää mausteet. Anna hautua vielä miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Tölkitä ja säilytä jääkaapissa.

Lue myös:

    Uusimmat