(es. 22.8.2002)
"Hyvä Soppamies, nyt nokka kohti Keski-Suomea. Täällä odottelee mukava liikelentäjien porukka, jonka kanssa kesäpäivä Jyväsjärvellä takuulla toimii. Kokkauksen lomassa voimme vaikka pyörähtää päivätansseissa M/S Päijänteen alasalongissa. Joten tervetuloa Jyväskylään!"
Reseptit 4 hengelle
Susheja kotimaisista merikaloista
tarvikkeet:
merilevää
wasabia
riisiviinietikkaa
sushi-riisiä
soijaa
inkivääriä
marinoituja inkiväärilastuja
raaka-aineet:
kurkkua
retikkaa
kylmäsavusilakkaa
kuhaa
silakkaa fileenä
siikaa
ahventa
Riisin keitto:
Huuhtele riisiä hyvin, kunnes vesi on kirkasta. Keitä riisiä kannen alla noin 20 min ja anna levätä tämän jälkeen noin 10 min. Haaleaan riisiin sekoitetaan riisiviinietikkaa.
Kasvis Makirulla
Asettele merilevän päälle riisiä ja lisää keskelle pitkäksi tangoiksi leikattua kyssäkaalia ja kurkkua. Mausta wasabilla ja kääri rullalle.
Kylmäsavusilakka Makirulla
Tekniikka sama kuin edellä, täytteenä ainoastaan kylmäsavusilakkaa.
Kalifornian rulla kuhasta
Kääri merilevään kuhaa ja kurkkua ja kääri rulla tämän jälkeen riisiin käyttäen apuna kelmua.
Silakka Nigiri
Riisistä tehdään käsissä pallo jonka päälle asetellaan wasabia, silakkaa, ohut suikale inkivääriä ja ruohosipulia.
Siika Nigiri
Tekniikka sama
Ahven Nigiri
Tekniikka sama
Lakka-valkosuklaa pannacotta
1 dl kermaa
1 dl maitoa
75 g sokeria
4 liivatelehteä (liotettuna)
240 g valkosuklaata
200 g lakkoja
Kiehauta kerma, maito ja sokeri kattilassa. Lisää valkosuklaa hieman jäähtyneeseen massaan. Lisää lopuksi liivatteet ja kaada tämän jälkeen astioihin hyytymään. Tarjoile lakkojen kera.