17.4. Italialaiset broilertaskut ja yrttiperunat

Italialaiset broileritaskut

  • 4 broilerin rintafileetä
  • 150 g maustettua tuorejuustoa (esim. aurinkokuivattu tomaatti)
  • 1 dl vihreitä kivettömiä oliiveja
  • 10 kpl auringonkuivattuja tomaatteja
  • 100 g parmesaanijuustoa
  • 3 dl kanalientä
  • 1 pss dippikastike-mausteseosta (maun mukaan)

Tee veitsellä syvä viilto fileen reunaan niin, että siitä syntyy tasku. Hienonna oliivit sekä aurinkokuivatut tomaatit ja sekoita ne, tuorejuusto sekä mausteet keskenään. Lusikoi täytettä fileetaskun sisään ja sulje cocktailtikulla. Pyörittele broilerit dippi- mausteseoksessa ja nosta kevyesti öljyttyyn uunivuokaan. Kaada kanaliemi vuoan pohjalle, raasta päälle tuoretta parmesaania ja kypsennä 200 asteisessa uunissa 30 noin minuuttia.

Yrttiperunat

  • 1 pkt valmiita pariisinperunoita tai 16 kpl pieniä varhaisperunoita
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 ruukku salviaa
  • sormisuolaa
  • pippuria
  • oliiviöljyä

Kuumenna öljy pannussa, kaada perunat joukkoon ja mausta huolellisesti. Anna paistua rapean kypsiksi ja ripottele lopuksi pintaan hienonnetut yrtit sekä sormisuolaa.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat