17.10.2003 Pienet sienipiiraset

24 kpl

2 munaa
1 dl öljyä tai juoksevaa margariinia
1 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl vehnäleseitä
3 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
0,5 tl valkosipulijauhetta

5 - 6 dl esikäsiteltyjä hienonnettuja sieniä (suppilovahveroita, sekasieniä, tatteja, kantarelleja yms.)
1 purjo
100 g valkosipulista tuorejuustoa
2 - 3 dl juustoraastetta
1 rkl vehnäjauhoja
0,5 dl silputtua persiljaa
n. 1 tl suolaa
20 kokonaista viherpippuria

punaista paprikaa
persiljaa
juustoraastetta

1. Valmistele ensin täyteaineet. Halkaise purjo, huuhdo ja leikkaa pituussuunnassa muutamaan osaan sekä siitä edelleen poikittain leikaten silpuksi. Anna purjosilpun pehmetä mikrossa täydellä teholla 2 minuuttia.
2. Haihduta pannulla sienisilpusta kosteus koko ajan sekoittaen, älä ruskista. Ota pannu liedeltä ja sekoita joukkoon tuorejuusto, anna jäähtyä sen aikaa kun valmistat taikinan.
3. Valmista taikina. Vatkaa kevyesti munien joukkoon öljy ja maito.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne nesteen joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.
5. Käytä silikonista valmistettua tai metallista muffinipeltiä tai levitä paperiset muffinivuoat pellille leivinpaperin päälle kaksinkertaisina.
6. Annostele hieman kukkurainen ruokalusikallinen taikinaa kuhunkin syvennykseen. Levitä lusikalla niin, että keskelle muodostuu pieni syvennys.
7. Sekoita sienien joukkoon purjosilppu, juustoraaste, vehnäjauhot, silputtu persilja sekä suola ja huhmaressa hienonnetut viherpippurit. Jos sienet ovat suolasieniä lisää suolaa vain tarvittaessa.
8. Annostele noin ruokalusikallinen täyteseosta taikinan päälle.
9. Koristele pinta pienillä muoteilla paprikasta otetuilla kuvioilla tai leikkaa paprika veitsellä kuvioiksi. Ripottele päälle persiljasilppua ja juustoraastetta.
10. Paista leivonnaisia 200 asteessa uunin alaritilätasolla 15-20 minuuttia.

Vinkit:

* Voit käyttää myös tuoreita herkkusieniä 350-400 g. Leikkaa herkkusienet silpuksi ja haihduta pannulla niistä ylimääräinen neste koko ajan sekoittaen, älä ruskista.
* Korvaa halutessasi osa vehnäjauhoista grahamjauhoilla esim. 2 dl vehnäjauhoja ja 1 dl grahamjauhoja, jätä silloin leseet kokonaan pois.
* Voit myös käyttää vehnäleseiden asemesta ruis- tai kauraleseitä.


Lue myös:

    Uusimmat