16-vuotias jääkiekkoilija kuoli Huittisten kolarissa – alaikäiselle kuskille vaaditaan ehdollista

Syyttäjän mukaan kuski oli ajanut ennen turmaa vaarallisesti ja kovaa ylinopeutta.

Syyttäjä vaatii nuorelle kuskille ehdollista vankeutta Huittisissa Satakunnassa viime kesänä tapahtuneesta ulosajosta. Elokuisessa turmassa kuoli autossa matkustanut 16-vuotias poika, ja kuski sekä kolme muuta alaikäistä matkustajaa saivat vammoja.

Onnettomuus sattui hieman puolenyön jälkeen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Syyttäjän mukaan tapahtuma-aikaan 17-vuotias syytetty ajoi kovaa ylinopeutta ja oli ennen ulosajoa tehnyt useita vaarallisia ohituksia. Hän oli muun muassa ollut lähellä törmätä vastaan tulleeseen linja-autoon.

–  Lisäksi (syytetty) on ryhtynyt pikatiellä ohittamaan edessään kulkeneita samaan seurueeseen kuuluneita kolmea muuta autoa. (Syytetty) on ohituksen aikana ja sen jälkeen käyttänyt arviolta 200 kilometrin tuntinopeutta, syytteessä sanotaan.

Kaikki autossa alaikäisiä

Turma sattui Korkeakoskentiellä osuudella, jossa oli 50 km/h nopeusrajoitus. Syyttäjän mukaan 17-vuotias oli hetkeä ennen ulosajoa ajanut vähintään 100 kilometrin tuntinopeudella.

–  Korkeakoskentien kaartuessa erään mäenharjanteen jälkeen (syytetyn) kuljettaman auton kulkusuuntaan nähden oikealle (syytetty) on menettänyt auton hallinnan. Auto on tämän seurauksena ajautunut vastaantulevan liikenteen ajokaistan yli tien vasemmalla puolella olevaan noin metrin syvyiseen ojaan ja osunut siellä tieliittymän alittavaan ojarumpuun, mistä auto on edelleen sinkoutunut ilmaan ja päätynyt lopulta ainakin 7,40 metrin päähän ojarummusta.

Ulosajossa kuoli takapenkillä matkustanut 16-vuotias, jääkiekkoa harrastanut poika. Lisäksi myös takapenkillä matkustaneet kaksi 17-vuotiasta poikaa sekä apukuskin paikalla istunut 16-vuotias poika saivat eriasteisia vammoja.

Syytetty ei muista

Kuskille vaaditaan rangaistusta törkeästä kuolemantuottamuksesta, kolmesta törkeästä vammantuottamuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Syyttäjän mukaan rikosten törkeydestä kertovat syytetyn ajotavasta ilmenevä riskinoton tietoisuus, välinpitämätön suhtautuminen auton kyydissä olleiden henkilöiden ja muidenkin tienkäyttäjien turvallisuuteen sekä tapahtumaolosuhteet.

Syyttäjän haastehakemuksen mukaan syytetty on poliisin esitutkinnassa myöntänyt ajaneensa autoa, mutta kertonut, ettei muista käyttämäänsä ajonopeutta eikä ulosajoa välittömästi edeltäneitä tapahtumia muutenkaan. STT ei ole saanut käräjäoikeudelta syytetyn kirjallista vastausta, josta ilmenisi hänen kantansa syytteisiin.

Lue myös:

    Uusimmat