16-vuotias ilmastoaktivisti Greta Thunberg palkittiin Amnestyn ihmisoikeuspalkinnolla hurraavan yleisön edessä – omisti palkinnon ilmastolakkolaisille

Ruotsalainen ilmastoaktivisti Greta Thunberg, 16, seisoi maanantaina hurraavan, muun muassa yliopisto-opiskelijoista koostuvan yleisön edessä painavaa sanottavaa mielessään.

Thunberg vastaanotti ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin tämänvuotisen Ambassador of Conscience -palkinnon. Se on järjestön korkea-arvoisin ihmisoikeuspalkinto.

– Niitä poliittisia toimia, joita tämä kriisi vaatisi, ei yksinkertaisesti ole olemassa tänään, Thunberg totesi haltioituneelle yleisölle palkinnonjakotilaisuudessa Yhdysvalloissa pääkaupunki Washingtonissa.

– Siksi jokaisen meistä pitää puskea jokaisesta mahdollisesta kulmasta, jotta vastuussa olevat saadaan tilivelvollisiksi ja jotta vallassa olevat ihmiset laitetaan toimimaan.

Thunberg lisäsi, että Amnestyn palkinto ei ole vain hänelle, vaan kaikille niille miljoonille nuorille, jotka ovat ottaneet osaa koululaisten perjantaisiin ilmastolakkoihin.


Lue myös:

    Uusimmat