Ilmastolakkoilija Greta Thunberg, 16, lähettää koskettavan viestin maailman autismipäivänä – "Autismi ei ole lahja, mutta se voi olla supervoima"

Nuorten ilmastolakkoilun kansainvälisiksi kasvoiksi noussut Greta Thunberg puhuu avoimesti omasta diagnoosistaan tänään maailman autismitietoisuuden päivänä. 16-vuotiaalla ruotsalaisella on Aspergerin oireyhtymä, joka kuuluu autismikirjoon.

– Olen ylpeästi osa kirjoa, Thuneberg kirjoittaa Instagram-tilillään tänään.

– Ja ei, autismi ei ole lahja. Suurimmalle osalle se on loputon taistelu kouluja, työpaikkoja ja kiusaajia vastaan. Mutta oikeissa olosuhteissa se VOI olla supervoima, hän jatkaa.

Thunberg kertoo kokeneensa masennusta, syrjääntymistä, ahdistusta ja häiriöitä, mutta hän kirjoittaa uskovansa, ettei hän olisi koskaan aloittanut ilmastolakkoilua ilman Aspergerin oireyhtymää.

– Silloin olisin ollut niin kuin kaikki muut, Thunberg toteaa.

– Yhteiskuntamme täytyy muuttua. Me tarvitsemme ihmisiä, jotka ajattelevat eri tavalla, ja meidän on alettava huolehtimaan toisistamme ja arvostaa erilaisuuttamme.

Voit katsoa koko päivityksen täältä.

Thunberg on ollut joka viikon perjantain ilmastolakossa viime syyskuusta lähtien. Thunbergin aloittama ilmastolakkoliike on innostanut nuoria yli sadassa maassa vaatimaan maiden johtajilta toimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Thunbergiä on ehdotettu Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi aktivisminsa ansiosta.

Lue myös:

    Uusimmat