16.8. Grillattu sweet chili -lohi, kurkku-perunasalaattia ja jogurttikastiketta

Grillattu sweet chili -lohi

  • 700-800 g lohifileetä
  • 1 dl soijakastiketta
  • 0,5 dl sitruunamehua
  • 1 dl sweet chili -kastiketta

Sekoita soija ja sitruunamehu. Valele lohifilee seoksella. Anna maustua hetki. Sivele sitten filee kauttaaltaan sweet chili -kastikkeella. Laita kala halsteriin ja aseta grilliin hyvälle hiillokselle nahkapuoli alaspäin.

Anna nahan paistua rapeaksi ja käännä halsteri toisinpäin. Grillaa pintaan kaunis väri ja nosta pois grillistä. Poista kala halsterista ja tarjoile.

Kurkku-perunasalaattia

  • 1 kg keitettyjä uusia perunoita
  • 1 kokonainen kurkku
  • Sipulinvarsia
  • 0,5-1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • Ripaus sokeria
  • Mustapippuria
  • Suolaa

Puolita perunat. Halkaise kurkku, kaavi sisus pois lusikalla ja leikkaa noin puolen sentin paloiksi. Hienonna sipulinvarret. Sekoita edelliset salaatiksi. Sekoita oliiviöljyyn etikka, sokeri, suola ja mustapippuri. Kaada kastike salaatin joukkoon, sekoita hyvin ja tarjoile sweet chili -lohen kera.

Jogurttikastike

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 tl sinappia
  • Loput sipulinvarret
  • Ripaus suolaa
  • Ripaus sokeria
  • Mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset ja anna tekeytyä. Tarjoile salaatin ja lohen seuralaisena.

Reseptit: Teresa Välimäki

Lue myös:

    Uusimmat