15 helppoa askelta onnellisempaan elämään

Onnellisuuden tavoittelu saattaa kuulostaa työläältä, mutta sen ei tarvitse olla sitä. Glamour.com listasi 15 asiaa, jotka saavat sinut heti paremmalle tuulelle.

Glamour.com paljasti shokeeraavan simppelit keinot, joita noudattamalla tulet välittömästi paremmalle tuulelle. Aloita uusi vuosi positiivisin mielin ja tutustu vinkkeihin!

1. Kuntoile

Miksikö tämä on ensimmäinen vinkki? No, se on ehdottomasti salainen ase numero yksi, jos mielit päästä paremmalle tuulelle. Jotkut tutkimukset kertovat, että liikunta menee erinomaisesti masennuslääkkeestä! Jo yksi treeni (venyttely, kuntosali, jooga – mistä ikinä pidätkään) auttaa kohentamaan mielialaa, helpottamaan stressiä ja vapauttamaan kehoosi endorfiineja. Kutsu salikassiasi "onnellisuuskassiksi" pitääksesi motivaatiota yllä.

2. Syö aamiainen

Se ehkäisee kärttyisyyttä ja auttaa sinua suoriutumaan päivän askareista paremmin. Kuppi kahvia, teetä tai kivennäisvettä ei riitä.

3. Puhu!

Itsevarmuus parantaa itseluottamusta ja sulkee pois avuttomuuden tunteet. Lisäetuna mainittakoon, että sen avulla saat mitä haluat! Puhu avoimesti, sen sijaan, että jäisit kyräilemään.

4. Tee vähemmän

"Jos teen enemmän, olen onnellisempi", ajattelevat monet. Siinä on liikaa työsarkaa. Tarvitsemme enemmän aikaa ei-minkään-tekemiseen – varaa siis aikaa vain oleiluun.

5. Keskity muistojen tekemiseen

Eräässä tutkimuksessa kävi ilmi, että 57 prosenttia ihmisistä kertoi olevansa iloisempia, kun he käyttivät rahaa johonkin elämykseen (kuten lomaan tai kielikurssiin), kun taas vain 34 prosenttia totesi olevansa onnellisempia ostaessaan tavaraa.

6. Mene ulos

Jo viiden minuutin kävelyllä raittiissa ulkoilmassa on hyvää tekevä vaikutus. Paino sanalla "kävelyllä", ei "kävelyllä ja tekstiviestin naputtelulla".

7. Halaamisen tärkeys

On tärkeää, että elämääsi kuuluu myös fyysinen kosketus. Sen ei tarvitse välttämättä olla halaus. Tässä peräänkuulutetaan kosketuksen voimaa.

8. Valitse haasteesi

Mitäpä jos oikeasti tekisit ne asiat siltä raapustamaltasi "Tee nämä asiat" -listalta? Kauan tekemättömien listalla roikkunut työjuttu, tapaaminen ystävän kanssa – mitä ikinä sillä listalla lukeekaan, hoida homma! Tutkimukset osoittavat, että mitä enemmän asioita lykkäät, sitä levottomammaksi tulet.

9. Sano jotain mukavaa

Kerro sille junassa istuvalle naiselle, kuinka paljon pidät hänen mekostaan. Tadaa, hän on iloinen! Nyt sinä olet iloinen! Tällä pienellä kommentilla on tuplavaikutus; hänellä on hyvä maku ja sinä annoit mukavan kohteliaisuuden.

10. Ole kiitollinen

Älä pyörittele silmiäsi. Kirjoita ylös asioita, joista olet kiitollinen. Kuulostaa ehkä ylitunteelliselta, mutta se toimii! Näin saat itsesi keskittymään hyviin asioihin elämässäsi.

11. Mene ajoissa nukkumaan

Tallenna myöhäisillan tv-sarjat ja nuku ainakin seitsemän tunnin yöunet. Lataat kehoasi ja mieltäsi valmistautumaan uuteen onnelliseen päivään.

12. Onnellinen ruokavalio

Ravinnolla on iso vaikutus mielialaasi. Muista syödä välipaloja säännöllisesti noin kolmen, neljän tunnin välein, niin kehosi pysyy tyytyväisenä ja verensokerisi tasaisena. Sokerit ja valkoiset jauhot voivat johtaa energiapiikin kautta mielialan romahtamiseen. Terveellisen aterian tulisi sisältää täysjyvää, proteiinia ja vähän pehmeitä rasvoja. Älä kuitenkaan puputa lounaaksi samaa salaattiannosta joka päivä. Kehomme kaipaa monipuolista ruokavaliota!

13. Hymyä huuleen

Tästä on tehty todennäköisesti satoja tutkimuksia. Hymyile, vaikka kuinka ottaisi päähän tai surettaisi, ja pystyt todella saamaan itsesi iloisemmalle tuulelle.

14. Onnellisuus-soittolista

Tämän jo tiesitkin, ja tutkimukset sen vahvistavat: musiikin kuuntelu vahvistaa mielialaasi. Kuuntele siis mieluista radiokanavaasi tai kokoa soittolista biiseistä, jotka saavat sinut hyvälle tuulelle.

15. Lopeta itsesi kritisoiminen

Luovu negatiivisista ajatuksistasi. Oletko kyllästynyt työhösi? Sen sijaan, että ajattelisit pomosi antavan sinulle potkut ja päästävän sinut kärsimyksistäsi, sano itsellesi, ettei tämä työ vaikuta siihen kuka olet, mutta pystyt silti potkimaan itsesi liikkeelle ja valmistautumaan parempaan! Eikö treffikumppani ole soitellut perääsi? Älä ajattele sinussa olevan jotain vikaa. Mitä sitten jos häntä ei kiinnostanut? Nyt on seuraavan mahdollisuuden vuoro! Etkö ole käynyt kuntoilemassa aikoihin? Sen sijaan, että ajattelisit: "Voinkin sitten vetää toisen tusinan donitseja", sano itsellesi: "No, minä tarvitsin tätä. Nyt voin kuitenkin tehdä terveellisen valinnan!"

Ja vielä yksi – asiat, joita katsomalla tulee hyvälle tuulelle:

Teksti: MTV3/Helmi

Lähde: Glamour.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja