Mainos

15.6.2004 Tillipestolohi ja paistettuja punajuuria

Tillipestolohi ja paistetut punajuuret

Tillipestolohi (4 annosta)

  • 1 puntti tilliä
  • 1 rkl pinjansiemeniä
  • 2 rkl raastettua parmesanjuustoa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 600 g lohifileetä

Hienonna tilli, oliiviöljy, pinjansiemenet ja mausteet sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi ja lisää lopuksi parmesanraaste. Leikkaa lohifilee neljään osaan, niin että se jää nahasta kiinni. Mausta halutessasi lohipalat kevyesti suolalla ja pippurilla. Sivele ne vielä tasaisesti tillipestolla ja paista 200 C uunissa noin 15-20 minuuttia.

Paistetut punajuuret (4 annosta)

  • 4 punajuurta
  • 1 sipuli
  • suolaa ja pippuria
  • 1 sitruunan mehu
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 dl vettä
  • 1/2 tl sokeria

Kuori punajuuret ja sipuli. Leikkaa pieniksi kuutioksi. Kuumenna paistinpannua kevyesti ja lisää sokeri, punajuurikuutiot, sipuli ja öljy, kypsennä hiljalleen muutama minuutti, lisää vesi ja anna sen haihtua miedolla lämmöllä. tarkista punajuurien kypsyys ja anna tarvittaessa hautua kunnes ne ovat kypsiä. Lisää sitruunamehu ja mausteet. Tarjoile lohen lisukkeena paistettuja punajuuria sekä vihannessalaattia.

Resepti: Jyrki Sukula/ Ruokala

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.