14.9. Sieniruoka-kilpailun voittajaresepti

Sieniruukut

  • 1 pieni vaalea leipä
  • 3 munaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl kirveliä
  • 1/2 tl suolaa
  • Täyte:
  • 2 rkl öljyä tai voita
  • 15 cm pala purjoa
  • 4 keitettyä perunaa
  • 250 g liotettuja suolasieniä
  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 dl maitoa
  • 2 munaa
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 tl basilikaa
  • mustapippuria
  • suolaa

Leikkaa leipä kuutioiksi ja sekoita niiden joukkoon kananmunat, joiden rakenne on vatkattu rikki. Mausta seos ja painele se neljän voidellun annosvuoan pohjalle ja reunoille. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää joukkoon viipaloitu purjo sekä kuutioidut perunat. Sekoita joukkoon liotetut hienonnetut suolasienet ja jaa täyte annosvuokiin. Sekoita ranskankerman joukkoon maito, persilja sekä kananmunat. Mausta seos ja kaada se vuokiin. Kypsennä sieniruukkuja 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on kauniin ruskea väriltään.

Resepti: Aija Huovila

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja