Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

14.9. Sieniruoka-kilpailun voittajaresepti

sieniruukku
sieniruukkuruokala
Julkaistu 14.09.2005 08:49(Päivitetty 14.09.2005 13:19)

Sieniruukut

  • 1 pieni vaalea leipä
  • 3 munaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl kirveliä
  • 1/2 tl suolaa
  • Täyte:
  • 2 rkl öljyä tai voita
  • 15 cm pala purjoa
  • 4 keitettyä perunaa
  • 250 g liotettuja suolasieniä
  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 dl maitoa
  • 2 munaa
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 tl basilikaa
  • mustapippuria
  • suolaa

Leikkaa leipä kuutioiksi ja sekoita niiden joukkoon kananmunat, joiden rakenne on vatkattu rikki. Mausta seos ja painele se neljän voidellun annosvuoan pohjalle ja reunoille. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää joukkoon viipaloitu purjo sekä kuutioidut perunat. Sekoita joukkoon liotetut hienonnetut suolasienet ja jaa täyte annosvuokiin. Sekoita ranskankerman joukkoon maito, persilja sekä kananmunat. Mausta seos ja kaada se vuokiin. Kypsennä sieniruukkuja 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on kauniin ruskea väriltään.

Resepti: Aija Huovila

Lisää aiheesta:

Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!Moni aikuinen ei tunnista tätä iho-ongelmaa itsellään – voi hoitamattomana johtaa pysyviin arpiinSuojaa suolisto kansanterveysuhalta – nämä ruoat auttavatPialta kiellettiin pullien leipominen vanhuksille – nyt hän ja tuhannet muut nousivat kapinaan: "Onko tässä järjen hiventä?"Anun nerokas ratkaisu joulutorttuihin: "Maailmaa mullistava"Miten estää sähköauton latausluukun jäätyminen? Asiantuntija vinkkaa kaksi kikkaa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 11:03
    Linnan juhlat

    Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!

  • 08:31
    Iho-ongelmat

    Moni aikuinen ei tunnista tätä iho-ongelmaa itsellään – voi hoitamattomana johtaa pysyviin arpiin

  • 06:48
    Lääkkeet

    Suojaa suolisto kansanterveysuhalta – nämä ruoat auttavat

  • 05:15
    Vanhustenhoito

    Pialta kiellettiin pullien leipominen vanhuksille – nyt hän ja tuhannet muut nousivat kapinaan: "Onko tässä järjen hiventä?"

  • Eilen18:55
    Jouluruoka

    Anun nerokas ratkaisu joulutorttuihin: "Maailmaa mullistava"