13.7. Grillattu entrecôte

4 annosta

  • 1 kg entrecôtepala
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 6-8 valkosipulinkynttä
  • Dijon-sinappia
  • musta- ja valkopippuria myllystä
  • Maldon-suolaa
  • paistomittari

Poista lihan pinnasta kalvot. Purista valkosipulinkynnet oliiviöljyyn. Sivele liha valkosipuliöljyllä. Grillaa liha joka puolelta ja sivele uudelleen öljyllä, sinapilla ja mausteilla. Kääri liha folioon ja työnnä paistomittari keskelle sivusta, jotta voit välillä kääntää lihaa. Anna kypsyä grillissä kannen ollessa kiinni miedolla tulella, kunnes mittari osoittaa 56 astetta. Nosta liha grillistä ja anna vetäytyä hetki ennen leikkaamista, näin nesteet pysyvät lihan sisällä. Ripottele leikatun entrecoten pinnalle suolaa, että saat lihan maistumaan keskeltäkin.

Lue myös:

    Uusimmat