13.2. Seesamikanaa ja Nizzan salaattia sekä marinoituja marjoja kinuskikastikkeella

Seesamkanaa ja lämmintä Nizzan salaattia

  • 4 marinoitua broilerin rintafileetä
  • 3 rkl seesamin siemeniä
  • 4 keitettyä perunaa
  • 4 keitettyä kananmunaa
  • 2 punasipulia
  • 150 g vihreitä papuja
  • 10 minitomaattia
  • 1 ruukku rucolaa
  • oliiviöljyä
  • balsamicoa
  • suolaa
  • pippuria

Kuumenna paistinpannussa tilkka öljyä ja paista rintafileet kypsiksi. Pyörittele ne paistamisen jälkeen seesaminsiemenissä. Ryöppää tuoreet pavut napakan kypsiksi. Leikkaa punasipulit ja perunat lohkoiksi ja sekoita ne keskenään kulhossa oliiviöljyn kanssa. Lisää joukkoon pavut ja minitomaatit. Mausta kasvikset kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna paistinpannu ja kaada maustuneet raaka-aineet pannulle. Lämmitä raaka-aineita hetki ja kaada kulhoon. Revi joukkoon rucola ja nostele päälle lohkotut kananmunat. Leikkaa lämmin broilerinfilee paloiksi ja nostele se salaatin päälle. Tarjoile heti.

Marinoituja marjoja ja kinuskikastiketta

  • 400 g pakastevadelmia
  • 3 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • ½ dl sitruslikööriä (tai appelsiinimehua)
  • 1 prk kinuskikastiketta

Mittaa vesi sekä sokeri kattilaan ja keitä poreillen n. 20 minuuttia. Lisää likööri, kiehauta ja nosta kattila liedeltä. Kaada jäiset marjat hieman jäähtyneeseen liemeen. Anna maustua muutaman minuutin ajan ja nosta reikäkauhalla marjat lautaselle. Kuumenna kinuskikastike ja kaada ohuena nauhana päälle. Koristele sitruunamelissalla ja tomusokerilla.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat