Mainos

12 kotia tuhoutui rivitalopalossa Lapinlahdella – asukkaat hätämajoitukseen

1:21

Lapinlahdella Pohjois-Savossa on palanut kahdentoista huoneiston rivitalo. Kotinsa menettäneille asukkaille on järjestetty tilapäismajoitus.

Pohjois-Savon pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Arto Heiskanen kertoo, että pelastuslaitos on tarkastanut huoneistot ja varmistunut siitä, että palossa ei ole syntynyt henkilövahinkoja. Tilapäismajoitus on järjestetty seitsemälle asukkaalle.

– Kaikki eivät olleet kotonaan palon aikana, mutta 7 ihmiselle on selvitelty tilapäismajoitus ystävien, tuttujen ja sukulaisen luota. Huomenna selvittely jatkuu muiden osalta. Osa asukkaista tavoitettiin puhelimitse, osasta on näköhavaintoja ja osan tiedetään olevan poissa paikkakunnalta.

Heiskasen mukaan talo todennäköisesti tuhoutuu kokonaan palossa.

– Seiniä on vielä pystyssä, mutta katto on palanut ja joka asunnossa on palovahinkoja. Käytännössä talo menee käyttökelvottomaksi, Heiskanen arvioi.

Kuopion hätäkeskus sai ilmoituksen Varpaisjärvellä Metsämiehentiellä noin 600-neliöisessä rivitalossa syttyneestä tulipalosta kello 18. Iltayhdeksän jälkeen talossa oli vielä palopesäkkeitä, joita pelastuslaitos sammutti. Heiskanen arvioi, että sammutus ja jälkiraivaustyöt jatkuvat aamuun.

Kiinteistön pihassa ollut henkilöauto vaurioitui tulipalossa. Lisäksi viereinen omakotitalo kärsi savuvahingoista.

Saattoi syttyä salamasta

Palopaikan naapurissa asuva ja videon tulipalosta kuvannut Petri Apell arvioi, että tulipalo on syttynyt salamasta.

Heiskanen pitää salamateoriaa mahdollisena.

– Tietojemme mukaan paikalla on ollut ukonilma tulipalon syttymisen aikaan, mutta en pysty asiaa syttymissyytä vielä varmistamaan. Palon syttymissyyn tutkinta alkaa aamulla, Heiskanen toteaa.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.