Mainos

12.6. Raparperichutney ja raparperipirtelö

Raparperichutney

  • 1 l tuoretta raparperia paloina
  • 1 sipuli
  • 1 punainen chilipalko
  • 1-2 rkl omenaviinietikkaa
  • ripaus suolaa
  • 1 dl fruisana-hedelmäsokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • tilkka vettä

Hienonna chili sekä sipuli. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Hauduta miedolla lämmöllä 20-30 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Purkita ja jäähdytä. Säilytä chutney jääkaapissa.

Raparperipirtelö

  • 1 dl vettä
  • 0,5 dl fruisana-hedelmäsokeria
  • 0,5 tl kanelia
  • 500 g raparperia
  • 4 dl/ palloa vaniljajäätelöä
  • 4 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 dl omenamehua

Mittaa kattilaan vesi, sokeri, kaneli ja raparperit paloina. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä soseeksi. Jäähdytä. Mittaa tehosekoittimeen hillottu raparperi, jäätelö, jogurtti ja mehu. Sekoita tasaiseksi ja kaada laseihin. Lisää halutessasi laseihin muutama jääpala.

Reseptit: Alex Nurmi

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.