12.6. Raparperichutney ja raparperipirtelö

Raparperichutney

  • 1 l tuoretta raparperia paloina
  • 1 sipuli
  • 1 punainen chilipalko
  • 1-2 rkl omenaviinietikkaa
  • ripaus suolaa
  • 1 dl fruisana-hedelmäsokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • tilkka vettä

Hienonna chili sekä sipuli. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Hauduta miedolla lämmöllä 20-30 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Purkita ja jäähdytä. Säilytä chutney jääkaapissa.

Raparperipirtelö

  • 1 dl vettä
  • 0,5 dl fruisana-hedelmäsokeria
  • 0,5 tl kanelia
  • 500 g raparperia
  • 4 dl/ palloa vaniljajäätelöä
  • 4 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 dl omenamehua

Mittaa kattilaan vesi, sokeri, kaneli ja raparperit paloina. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä soseeksi. Jäähdytä. Mittaa tehosekoittimeen hillottu raparperi, jäätelö, jogurtti ja mehu. Sekoita tasaiseksi ja kaada laseihin. Lisää halutessasi laseihin muutama jääpala.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat