Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

12.2.2002 Nopea hernekeitto ja laskiaispullat

Julkaistu 11.02.2002 15:57

1 prk hernekeittoa
n.3 dl vettä (1 rkl kasvisfondia tai ½ kuutio)
1 sipuli
1 pss pakasteherneitä
viispippuria
rosepippuria loraus
punssia

pinnalle:

2 rkl kermavaahtoa tai kermaviiliä
sinappia

1. Paloittele sipuli ja kypsennä se mikrossa tai vedessä kattilassa. Lisää fondi. 2. Tyhjennä hernekeitto purkki kattilaan ja kuumenna sekoittaen. 3. Lisää pakasteherneet ja keitä pari minuuttia. 4. Mausta viispippurilla ja soseuta keitto tasaiseksi sosekeitoksi. Lisää tarvittaessa vettä. 5. Lisää punssiloraus ja ripottele pinnalle rosepippureita. 6. Mausta ranskankerma tai kermavaahto hyvällä makeahkolla sinapilla ja lisää sitä keiton pinnalle nauhana. Tarjoa keiton seuraksi maukasta ruisleipää.

Laskiaispullat


pikkupullia

väliin:

pullan sisustaa
tilkka maitoa
mantelimassaa
kermavaahtoa tai 1 osa vatkautuvaa vaniljakastiketta+1 osa maitorahkaa + vaniljasokeria
1. Leikkaa pullista lakki ja koverra alaosasta vähän sisustaa ja murenna se kulhoon.
2. Kostuta maitotilkalla ja raasta joukkoon mantelimassaa tai marsipaania. Sekoita hyvin.
3. Jaa täyte pullien sisään.
4. Vatkaa vaniljakastike ja ja sekoita joukkoon vaniljasokerilla maustettu rahka.
5. Lusikoi vaahtoa pullille ja nosta "hatut" päälle.

Lifestyle

Lisää aiheesta:

Kaivoluoto vs. Syrjänen: Kaksi tapaa tehdä graavilohi, mutta kumpi on parempi?Nyt on hyvä joulukinkun kuorrute: "Nopea ja helppo"Voiko vatsa "räjähtää" joulusyömisen seurauksena? Tällaisia ähkyn seuraukset voivat ollaViikkohoroskooppiVaro, ettet pilaa silmälasejasi ruokaa laittaessasi – "Yleisin syy siihen, että laseissa näkyy vaurioita"Kuinka monta piparia on turvallista syödä? Yhdessä mausteessa piilee vaara

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 10:43
    Jouluruoka

    Kaivoluoto vs. Syrjänen: Kaksi tapaa tehdä graavilohi, mutta kumpi on parempi?

  • 08:09
    Jouluruoka

    Nyt on hyvä joulukinkun kuorrute: "Nopea ja helppo"

  • 06:44
    Vatsavaivat

    Voiko vatsa "räjähtää" joulusyömisen seurauksena? Tällaisia ähkyn seuraukset voivat olla

  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi

  • Eilen19:02
    Silmälasit

    Varo, ettet pilaa silmälasejasi ruokaa laittaessasi – "Yleisin syy siihen, että laseissa näkyy vaurioita"