12.2.2002 Nopea hernekeitto ja laskiaispullat

1 prk hernekeittoa
n.3 dl vettä (1 rkl kasvisfondia tai ½ kuutio)
1 sipuli
1 pss pakasteherneitä
viispippuria
rosepippuria loraus
punssia

pinnalle:

2 rkl kermavaahtoa tai kermaviiliä
sinappia

1. Paloittele sipuli ja kypsennä se mikrossa tai vedessä kattilassa. Lisää fondi. 2. Tyhjennä hernekeitto purkki kattilaan ja kuumenna sekoittaen. 3. Lisää pakasteherneet ja keitä pari minuuttia. 4. Mausta viispippurilla ja soseuta keitto tasaiseksi sosekeitoksi. Lisää tarvittaessa vettä. 5. Lisää punssiloraus ja ripottele pinnalle rosepippureita. 6. Mausta ranskankerma tai kermavaahto hyvällä makeahkolla sinapilla ja lisää sitä keiton pinnalle nauhana. Tarjoa keiton seuraksi maukasta ruisleipää.

Laskiaispullat


pikkupullia

väliin:

pullan sisustaa
tilkka maitoa
mantelimassaa
kermavaahtoa tai 1 osa vatkautuvaa vaniljakastiketta+1 osa maitorahkaa + vaniljasokeria
1. Leikkaa pullista lakki ja koverra alaosasta vähän sisustaa ja murenna se kulhoon.
2. Kostuta maitotilkalla ja raasta joukkoon mantelimassaa tai marsipaania. Sekoita hyvin.
3. Jaa täyte pullien sisään.
4. Vatkaa vaniljakastike ja ja sekoita joukkoon vaniljasokerilla maustettu rahka.
5. Lusikoi vaahtoa pullille ja nosta "hatut" päälle.

Lue myös:

    Uusimmat