12.11.2003 Kalkkunakasvisvokki

Ensi perjantaina 21.11.vietetään diabetespäivää.Vieraana MMM ravitsemusterapeutti Eliina Haapa Diabetesliitosta kertomassa diabeetikon ruokavaliosta sekä termistä glykemiaindeksi eli glykeeminen indeksi ja mitä se tarkoittaa. Luotettavaa tietoa löytyy www -osoitteesta: http://www.glycemicindex.com/


Kalkkunakasvisvokki 5 annosta

1 rkl öljyä
1 tl currya
240 g kalkkunafileetä suikaleina
500 g pakastettuja vokkivihanneksia
1 rkl soijakastiketta
1 - 2 tl makeaa chilikastiketta tai maun mukaan enemmän
1 tl fariinisokeria

Kuumenna öljy vokkipannussa. Lisää curry ja kalkkunasuikaleet. Ruskista suikaleet ja siirrä ne sitten hetkeksi toiseen astiaan. Kypsennä kasviksia pannulla 5 - 7 minuuttia. Sekoita kasvitsen joukkoon ruskistetut kalkkunasuikaleet, soijakastike, chilikastike ja fariinisokeri. Tarjoa pastan kanssa. Voit sekoittaa kypsän pastan vokin joukkoon pannulle.

1 annos n. 2 dl sisältää:
* 5 g hiilihydraattia
* 120 kcal


Lue myös:

    Uusimmat