11-vuotias leikki espoolaistaloyhtiön pihalla koripallolla – suivaantunut aikuinen tuli naapurista ja löi, koska leikki häiritsi

Aikuinen mies löi taloyhtiön pihalla leikkinyttä 11-vuotiasta vatsaan Espoossa, sillä lapsen leikki häiritsi häntä. Mies tuomittiin sakkoihin.

Viime vuoden kesäkuussa sattunutta välikohtausta ruodittiin Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa vastikään. Käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1987 syntyneen miehen pahoinpitelystä 20 päiväsakon sakkorangaistukseen. Sakoista jää miehen tuloilla maksettavaa 120 euroa.

Tuomion perusteella 11-vuotias lapsi oli ollut leikkimässä kotipihallaan koripallolla noin puoli kahdeksan aikaan illalla, kun erään asunnon parvekkeelle oli ilmestynyt mies. Mies oli vaatinut lasta lopettamaan leikin.

Kun lapsi oli kertonut miehelle, että kello on vasta vähän ja että pihalla saisi leikkiä, mies oli tullut pihalle ja käynyt häneen käsiksi. Lapsen mukaan mies oli lyönyt häntä vatsaan kerran.

Oikeudessa todettiin, että mies löi lasta koripallolla. Mies oli myös tarttunut lapsen käsivarteen ja vetänyt voimakkaasti.

Mies: Lapsen leikki häiritsi nukkumista

Pahoinpitelystä tuomittu mies kertoi oikeudessa, että lapsen leikki oli häirinnyt hänen omien lastensa nukkumista sekä hänen kotirauhaansa.

Hän kertoi menneensä sen vuoksi pihalle ja lyöneensä lapsella ollutta palloa avokämmenellä. Hän kiisti, että hänen tarkoituksenaan olisi ollut satuttaa lasta.

Oikeudessa kuultiin myös henkilöä, joka todisti tilanteen ja kutsui paikalle poliisin.

Käräjäoikeus ratkaisi asian tänään. Tuomio ei ole lainvoimainen, eli siihen voi yrittää hakea muutosta hovioikeudesta.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja