11 viikkoa vanha alaskanmalamuutin pentu Urho katosi viikko sitten Helsingissä – omistaja Jenni huolissaan: "On ollut todella rankka viikko – haluamme vain pojan kotiin!"

Alaskanmalamuutin urospentu on ollut viikon kateissa Helsingissä 0:32

Alaskanmalamuutin urospentu Urho on ollut nyt viikon kateissa. Tänään 11 viikkoa täyttävä pentu katosi viikko sitten Keskuspuistossa. Koiran omistaja ja kasvattaja Jenni Holopainen on siitä hyvin huolissaan.

– On ollut todella rankka viikko. Olen itse koiran kasvattaja ja Urho on tosi toivottu ja haluttu pentu. Ollaan oltu tosi kovilla koko tämä aika, Holopainen huokaa MTV Uutisille.

Mahdollisesti varastettu

Pentu oli ehtinyt asua uudessa kodissa vasta puolitoista viikkoa ennen katoamistaan.

Katoamisen jälkeen koirasta ei ole tehty yhtään varmaa havaintoa. Holopainen epäilee, että pentu saattaa olla varastettu.

– Suuri epäily on noussut, että joku olisi vienyt pennun. Olemme päivystäneet yötä päivää metsässä katoamisen jälkeen ja emäkoira ja sisaruksetkin ovat olleet mukana. Kyseessä on normaali, avoin, sosiaalinen pentu. Luulisi, että säikähtäessäkin sen uteliaisuus olisi herännyt ja se olisi tullut katsomaan.

Turun seudulta tullut ilmoituksia

Holopainen on saanut ilmoituksia saman näköisestä pennusta Turun suunnalta. Ensimmäinen ilmoitus tuli heti katoamisen jälkeen keskiviikkona.

Holopainen on puhunut muiden rodun kasvattajien kanssa, eikä kenenkään tietojen mukaan samanikäisiä pentuja ole siellä suunnalla.

– Tietenkin sen voi sekoittaa huskyyn, varsinkin jos ei tunne rotua. Kukaan ei ole kuitenkaan ilmoittanut Turun suunnalta omistavansa tämmöistä pentua.

"Haluamme pojan kotiin"

Pentu oli säikähtänyt muita koiria Keskuspuistossa ja juossut pois.

Puistossa järjestettiin eilen etsinnät, joihin osallitui myös vapaaehtoisia. Holopaisen mukaan vapaaehtoisia oli kiitettävästi ja yhteydenottoja on tullut paljon. Etsintöjä Keskuspuistossa jatketaan myös tänään. 

– Saamme tänään myös lämpökameran mukaan etsintöihin. Sillä voimme katsoa kaikki kolot ja nähdä paremmin kuin pelkällä ihmissilmällä.

Katoamisesta on ilmoitettu jo poliisille. Jos pentua ei löydy tänään, omistaja ilmoittaa koiran mahdollisesti varastetuksi. Myös rajavartiolaitokselle, tullille ja eläinlääkäriasemille on ilmoitettu.

– Olemme tehneet kaiken mahdollisen. Haluamme vain pojan kotiin, Holopainen kiteyttää.

Kyseessä on rekisteröity, vaalean harmaa alaskanmalamuutin urospentu. Omistajaan voi olla yhteydessä sähköpostitse knlicystars@gmail.com.

Löytäjälle tai ratkaisevan vihjeen antajalle on tarjolla 500 euron löytöpalkkio. Holopainen kiittää kaikkia etsinnöissä mukana olleita.

Lue myös:

    Uusimmat