10-vuotias vietnamilaistyttö maalasi ällistyttävän ilmeikkäät taulut, joissa korona tuhoaa, mutta myös yhdistää maailmaa

Koronan takia kevään kotona viettänyt Nguyen Doi Chung Anh, 10 vuotta, on maalannut kuviin muun muassa Eiffelin tornin, Vapauden patsaan ja Pisan tornin, joiden kautta hän kuvaa koronan leviämistä maiden ja kaupunkien välillä.

Chung Ang on maalannut useita kuvia hoitohenkilökunnasta tekemässä töitä koronan leviämisen estämiseksi. Yhdessä kuvista on kiinalaislääkäri Li Wenliangista, joka varoitti ensimmäisten joukossa koronasta ja kuoli siihen pian itse. Kuva on tytön äidin, Doi Xuan Hieu'n suosikki.

– Minua kosketti, että hän pystyi näkemään niin selvästi sen,  millaisia uhrauksia lääkärit ovat tehneet koronan takia, äiti sanoo.

Kuvissa on tuotu esiin myös Vietnamin taistelua koronavirusta vastaan. Maassa on raportoitu 322 tartuntaa. Koronan aiheuttamia kuolemia ei ole. Yhdessä kuvista Chung Ang maalasi koronavirusta kantavia täynnä olevan lentokoneen, jota sotilaat pitelevät käsissään. Toisessa kuvassa hoitoalan ammattilaiset suihkuttavat samaan lentokoneeseen desinfiointiainetta. Kuvat viittaavat lentoon, joka toi Vietnamiin lisää virustartunnan saaneita juuri, kun Vietnam oli julistanut, ettei maassa ole todettu yhtään tartuntaa kolmeen viikkoon.

Yhteen kuvista Chung Anh maalasi itsensä maski kasvoillaan. Hän haluaa kiittää kuvillaan kaikkia niitä, jotka tekevät töitä koronaviruksen taltuttamiseksi.

– Piirsin nämä, jotta työntekijät jaksaisivat pitää lipun korkealla ja jatkaa työtään virusta vastaan. Kuvassa olen minä ja mielikuvitukseni, Chung Anh kertoo.

Video: Suomalaiset hurahtivat karanteenitaiteeseen

Suomalaiset hurahtivat karanteenitaide-haasteeseen 2:07

Lue myös:

    Uusimmat