10 valintaa, joita kadut myöhemmin elämässäsi

Elämässä ei kannata jossitella, sillä tehtyjä valintoja ei voi muuttaa jälkeenpäin. Tartu siis hetkeen ja vältä seuraavia toimintamalleja elämässäsi.

Elämä ei aina mene suunnitelmien mukaan. Virheiden tekemistä ei kannata pelätä, ja onneksi virheistään myös oppii. Tietyt toimintamallit kannattaa kuitenkin karsia nopeasti pois elämästään, jotta jälkeenpäin ei tarvitsisi katua.

Yrität hallita kaikkea elämässäsi

Välillä sinun täytyy kyetä rentoutumaan ja antaa vain elämän kuljettaa sinua eteenpäin. Kaikkea elämässä ei voi hallita, eikä edes kannata yrittää hallita. Hengitä syvään. Kun pöly laskeutuu ja kykenet jälleen näkemään metsän puilta, olet valmis ottamaan elämässäsi seuraavan askeleen eteenpäin.

Voit edetä elämässäsi kohti jotakin hyvää, vaikka et tietäisikään tarkalleen mihin olet menossa. 

Tyydyt vähempään kuin mitä ansaitset

Ole tarpeeksi vahva päästääksesi ajoissa irti, ja tarpeeksi viisas odottaaksesi sitä, mitä ansaitset. Älä tyydy vähään. Joskus silmiesi täytyy kastua ensin kyyneleistä, jotta voit jälkeen nähdä kirkkaasti kaikki mahdollisuudet edessäsi.

Annat muiden ihmisten määrätä

Suurin haaste elämässäsi on ymmärtää, kuka sinä olet. Toiseksi suurin haaste on olla tyytyväinen siihen, mitä olet. Jotta ymmärtäisit itseäsi, sinut täytyy olla uskollinen omille tavoitteillesi ja unelmillesi.

Älä anna muiden ihmisten toiveiden ja halujen määrittää sitä, mitä olet, ja mihin pyrit, vaan kulje reippaasti omaa polkuasi. 

Luovutat kohdatessasi vastoinkäymisiä

Vaikka elämä ei aina menekään suunnitelmiesi mukaan, älä lannistu tai luovuta. Ota kokemuksista opiksesi sen mitä pystyt, ja siirry eteenpäin. 

Elämä koostuu pienistä askelista, päätöksistä ja toimista, jotka tukevat toinen toisiaan ja johtavat vähitellen parempaan huomiseen.

Siirrät kaiken huomiseen

Ihmiset kuvittelevat aina, että heillä on paljon aikaa. Mutta eräänä päivänä saatat herätä ja huomata, ettei sinulla enää olekaan aikaa tehdä niitä asioita, jotka sinun on pitänyt tehdä. Saavuta ne asiat, jotka haluat elämässäsi toteuttaa – aloita niiden toteuttaminen jo tänään.

Pelkäät muutosta ja kehitystä

Menneisyys on muokannut sinusta sen, mitä olet tänään. Se, miten toimit tänään, muokkaa tulevaisuuttasi. Sinun täytyy uskaltaa päästää irti vanhoista asioista, jotta niiden tilalle voisi tulla uusia, parempia asioita. 

Tuhlaat aikaasi vääriin ihmisiin

Elämänasenne tarttuu. Älä vietä aikaasi negatiivisten, synkkien ihmisten kanssa, sillä muutut pikkuhiljaa heidän kaltaisekseen.

Sinulla ei ole velvollisuutta olla kenenkään ystävä, kyse on valinnasta. Valitse ystäväksesi ihmisiä, joiden kaltaiseksi haluaisit muuttua.

Pelkäät olla oma itsesi

Jos mietit liikaa sitä, mitä muut sinusta ajattelevat, tai yrität aina käytökselläsi muuttaa muiden mielipiteitä sinusta, unohdat loppujen lopuksi kuka oikeasti olet. Älä pelkää toisten ihmisten tuomiota. Tiedät omassa sydämessäsi millainen ihminen olet. Sinun ei tarvitse olla täydellinen innostaaksesi muita ihmisiä.

Haaveilet, muttet toimi

Maailma ei ole sinulle mitään velkaa, vaan toisin päin. Joten lopeta valitus ja haaveilu, ja ryhdy hommiin. Ota vastuu omasta elämästäsi ja hallitse sitä. Sinä olet tärkeä ja sinua tarvitaan. On turhaa istua paikoillaan, ja odottaa jonkun muun toimivan.

Olet itsekäs

Kaikki mitä olet tehnyt itsesi vuoksi, katoaa samalla kun sinut haudataan. Elät kuitenkin kauan tämän jälkeen niiden ihmisten sydämissä, joille olet antanut rakkauttasi. Ihmiset on luotu elämään yhdessä – muista kunnioittaa rakkaitasi ja osoittaa heille kiintymyksesi.

MTV Lifestyle on myös FacebookissajaInstagramissa!

Lue myös:

    Uusimmat