Mainos

10 omituista asiaa kroatialaisyhtiöstä – pääkonttori tavallisessa kerrostalossa

Tälläinen yhtiö on Migrit Solarna Energija, joka on Fennovoiman pääomistajan Voimaosakeyhtiö SF:n uusi osakas.

1) Kroatian kaupparekisterissä Migrit Solarna Energijan pääoma oli perustamisvaiheessa vain 3000 euroa. Yhtiö perustettiin vuonna 2012. 

2) Yhtiö on yhä pieni, sillä jopa Migritin omistajan oma pääoma on yhtiön verkkosivujen mukaan 200 000 kunaa, eli noin 26 000 euroa. 

3) Kaupparekisteristä ei löydy lainkaan tietoa yhtiön omistajista tai toimitusjohtajasta. 

4) Nettisivujen mukaan yhtiön johtaja on Grigory Edel ja pääkonttori sijaitsee Zagrebissa kerrostalossa. Alla olevassa kuvassa on pääkonttorin osoite Google mapsin kautta kuvattuna vuonna 2011. Tuolloin kerrostalon ympärillä oli vielä rakennustyömaa. 


5) Migrit Solarnalla ei ole Vihreä lanka -lehden mukaan yhtään työntekijää.  Yrityksen omistajalla, Migrit Energijalla, on yksi työntekijä.

6) Yhtiöllä on sama faksinumero kuin rakennusyhtiö Titan Grandejella. Balkan Insider -lehden mukaan tämä yritys kuuluu venäläisoligarkki Mihail Shiskanovin lähes täysin omistamalle Intecolle, jonka arvoksi lehti arvioi yli kaksi miljardia dollaria.

7) Yhtiön piti olla läntinen vaihtoehto, mutta kytkökset näyttävät olevan itään. Kroatialaisten mediatietojen mukaan yhtiön taustalla olisi aiemmin ollut ainakin moskovalaistaustainen Mihail Zhukov.

8) Fennovoiman toimitusjohtaja Toni Hemminki kertoo, että kroatialaisyhtiö Migrit Solarna Energija täyttää EU- tai ETA-vaatimuksen. Heillä ei ole tietoa yhtiön itäkytköksistä ja Rosatomin osuudesta yhtiöön.

9) Verkkosivujensa mukaan Migrit Energija keskittyy ennen kaikkea uusiutuviin energialähteisiin: aurinko-, tuuli ja vesivoimaan. Ydinvoimasta ei englanninkielisillä sivuilla puhuta mitään.

10) Yhtiö on rullakiekon ystävä. Se sponsoroi Kuna-rullakiekkojoukkuetta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.