Kuvat Zagrebista: Kroatialaisyhtiön pikkuinen konttori hämmentää – "johtaja ei ehdi haastatteluun"

Fennovoiman pääomistajan Voimaosakeyhtiö SF:n uuden osakkaan, kroatialaisen Migrit Solarna Energija -yhtiön toimitilat hämmästyttävät vaatimattomuudellaan.

Yhtiön vaatimaton liikevaihto ja pääoma ovat aiheuttaneet ihmetystä jo aiemmin. MTV Uutiset kävi katsomassa, millaisissa toimitiloissa yhtiö Zagrebissa toimii. 

Migrit Solarna Energija-yhtiön konttori sijaitsee kaukana kaupungin parhaista toimistotiloista. Alueella on asuinkerrostaloja sekä pientaloja. 

Yhtiöllä on kolmen huoneen konttori kerrostalon katutasolla. Aiemmin STT:n käydessä paikalla konttorilla oli yhtiön edustajan lisäksi vain sihteeri. 

MTV Uutisten kysellessä haastattelua paikalla on kaksi kaksi nuorta naista, jotka kertovat, ettei johtaja Oksana Dvinsykh ehdi haastatteluun.

– Hänellä on todella kiireinen aikataulu tällä viikolla. Hän saattaa olla tavattavissa ensi viikolla, nuoret työntekijät sanovat.

Toimitilat ovat yhteensä alle sata neliötä. Sisäänkäynnissä yhtiön nimi on vaatimattomasti esillä.

MTV Uutisten haastattelemat kroatialaistoimittajat eivät olleet kuulleet kyseisestä yhtiöstä. Tapahtumat hämmentävät paikallista mediaa, sillä yhtiön liiketoiminta on lukujen valossa pientä.

Kroatialaistoimittajien mukaan virallisista asiakirjoista selviää, että Dvinsykhillä on nimissään useita yrityksiä, joilla on sama osoite kuin Migrit Solarna Energijalla. Kuusikerroksisessa talossa ei kuitenkaan näy kylttejä näiden muiden yritysten toimitiloista.

Yritysten nimet löytyvät ainoastaan postilaatikoista.

STT:n mukaan yhtiön edustaja saapuu huomenna Suomeen esittäytymään. Hänellä lienee selitettävää, sillä huhupuheet Migrit Solarna Energijan venäläiskytköksistä käyvät kuumina. 

Kroatialaisyhtiön omistus Fennovoiman ydinvoimahankkeessa julkaistiin eilen tiistaina. 

Lue myös:

    Uusimmat