10 ideaa: Näin vietät hulvattoman viikonlopun kotona!

Pitkän viikon jälkeen on ihanaa vetäytyä oman kodin rauhaan. Mikset järjestäisi illanistujaisia kotona tai peli-iltaa kavereiden kesken? Kokeile näitä kotona ja vietä viehkeä viikonvaihde.

Kotona on kivaa, ja vaikka viikonloppua on mukavaa viettää kotosalla tekemättä mitään, viimeistään lauantai-iltana saattaa iskeä tekemisen puute. Jos sohvalla makoilu ei miellytä, kokeile näitä!

Viikonvaihteen vinkit

1. Ottakaa kaveriporukassa tavaksi kutsua toisianne vuorotellen kylään. Näin teidän ei tarvitse lähteä ravintoloihin ja baareihin törsäämään vaivalla tienattuja rahoja. Kokkaa kavereillesi kotona, ja odota vastavuoroisesti kutsua heidän luokseen.

2. Leffailta on lauantain klassikko. Uutuuksien sijaan välillä voi katsoa vanhoja hyviä klassikoita, tai viettää vaikka jollekin teemalle pyhitetyn elokuvamaratonin. Suunnittele vielä illan menu teeman mukaiseksi, niin lauantai-iltasi on täydellinen: Kauhea kankkunen ja kulhot täyteen herkkuja, Volver ja espanjalaisia tapaksia, Eat Pray Love ja ihanaa pitsaa…

3. Pitäkää takapihan olympialaiset kavereiden kanssa ja keksikää omat lajit. Raikasta syysilmaa ja rentoa kisailua!

4. Vietä romanttinen ilta rakkaasi kanssa. Kuunnelkaa yhteisiä kappaleitanne, tehkää patjoista, tyynyistä ja peitoista pehmoinen lemmenpesä olohuoneen lattialle ja varatkaa herkullista syötävää yhteiselle olohuonepiknikille.

5. Etkö jaksa nähdä ketään kavereitasi, mutta yksinkin on kurjaa? Kokeile verkkopelaamista. Sopikaa vaikka pelitreffit tiettyyn aikaan.

6. Jos kuitenkin olet seurankipeä, ja arvostat perinteisempiä pelejä, pidä peli-ilta kotona. Oletko korttihai? Pidä pokeri-ilta. Perinteisten lautapelien ystävillekin löytyy paljon valinnanvaraa Monopolista Afrikan Tähteen.

7. Lähde sään salliessa pyörä- tai patikkaretkelle. Pakkaa mukaan eväät ja ulkoilukartta, kokeile uusia reittejä. Lopeta vihdoin jahkailu ja käy talsimassa se luontopolku, jonka ohi olet aina ajanut autolla.

8. Pidä vaatebileet ja järjestä kirpputori kotona. Kutsu kylään kaverit, ja voitte vaihdella tai shoppailla edullisesti suoraan toistenne vaatekaapista.

9. Pidä omaa ompelu- tai askartelukerhoa. Pyydä ompelu- ja neulomistaitoisia kavereitasi opettamaan viimeisimmät niksit ja vinkit koko porukalle. Askartelukin on leppoisaa ajanvietettä: jos kaveriporukassa on tulossa vaikkapa häät, voitte auttaa morsianta kutsukorttien teossa.

10. Vieläkin tylsää? No: keksi puhelinvastaajaasi uusi näppärä viesti, täytä sudokua, pelaa korteilla, suunnittele unelmiesi matka, harjoittele käsilläseisontaa, lue sarjakuvia, laula, hypi hyppynarulla, etsi hassuja kuvia ja videoita netistä, opettele tanssimaan Michael JacksoninThriller, kirjoita oma elämäkertasi, venyttele 10 minuuttia, järjestä tietovisa perheenjäsenille. Vaihda lopuksi vaikka mp3-soittimesi biisit. Kun nyt aloit puuhaan, niin vaihda myös kumppanisi mp3-soittimen biisit samalla, ja lisää pari yllärikipaletta mukaan. Kultasi yllätys on taattu, kun maanantaiaamuna bussissa korviin alkaa tulvia Smurffeja.

AVA

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat