10.4.2002 Oopperaleivät ja omena-/suklaamuffinit

4 viipaletta ruislimppua tai esim. Real-viipaleita
paistamiseen margariinia tai voita
päälle:

400 g vähärasvaista jauhelihaa
0,5 - 1 dl vettä
(1 pieni raastettu sipuli)
1 tl suolaa
valko- tai mustapippuria
4 munaa

1. Sekoita jauheliha, mausteet, vesi ja sipuli hyvin keskenään.
2. Jaa taikina neljään osaan ja painele se leipien toiselle puolelle tasaisesti ja vähän myös reunojen yli.
3. Paista leivät ensin leipäpuolelta ja sen jälkeen lihapuolelta.
4. Paista lettu- tai paistinpannussa 4 munaa häränsilmiksi.
5. Nosta leivät lautasille ja paistetut munat päälle. Tarjoa salaatin ja suola- tai maustekurkun kanssa.

Omena-/suklaamuffinit


(6-12 kpl)

125 g margariinia tai voita
1 dl sokeria tai 2 dl fariinisokeria
2 munaa
2 1/4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 dl vettä tai mehua

lisäksi:

2 dl omenakuutioita + 1 tl kanelia, marjoja, ananaspaloja, tai päärynäpaloja + fariinisokeria tai noin 1 - 1,5 dl suklaa- tai pähkinärouhetta
Mausteeksi voit käyttää myös kaakaojauhetta, kookoshiutaleita, raastettua sitruunan- tai appelsiinin kuorta + mehua, porkkanaraastetta ym.

1. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa hyvin.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää myös neste ja kanelissa pyöritetyt omenakuutiot tai haluamasi mauste. Voit jakaa taikinan myös kahtia ja maustaa toisen osan suklaalla ja toisen omenalla.
3. Jaa taikina paperisiin vuokiin pellin päällä tai voideltuun muffinivuokaan tai silikonivuokaan.
4. Kypsennä 200 asteessa koosta riippuen 15-25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä pinnasta sormella, jos pinta tuntuu kostealta, jatka kypsentämistä.
5. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista. Muffinit ovat parhaita tuoreena.

Lue myös:

    Uusimmat