Punajuuripaistos
- 2,5 dl riisi-ohra-seosta (ei kypsennetty)
- 3 dl raastettua punajuurta
- 2 sipulia
- 2 vihreää omenaa raastettuna
- 4 valkosipulinkynttä
- öljyä
- 200 g sinihomejuustoa
- 7 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- ripaus suolaa
Raasta punajuuret, silppua sipulit, raasta omenat ja hienonna valkosipulit. Kuullota näitä kaikkia raaka-aineita hetken aikaa pannulla pienessä määrssä kuumaa öljyä. Sekoita joukkoon riisi-ohraseos ja kaada koko seos voideltuun uunivuokaan. Sekoita murustettu sinihomejuusto maidon joukkoon ja lisää vielä kaksi kananmunaa joista rakenne on rikottu. Voit maustaa muna-maidon halutessasi vielä ripauksella suolaa. Kaada seos uunivuokaan. Paista vuokaa 200 asteessa tunti.
Lämpimät juustoleivät
- 4 ruisleipää jossa kansi esim. Reissumiestä
- 100 g voita
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 dl raastettua emmentaljuustoa
Hienonna valkosipuli pehmeän voin joukkoon. Lisää juustoraaste ja levitä tahna leivän päälle. Nosta kansi kiinni ja nosta uuniin punajuuripaistoksen kanssa 5-10 minuutiksi.
Reseptit: Sanna Miettunen