10.3. Punajuuripaistos ja juustoleivät

Punajuuripaistos

  • 2,5 dl riisi-ohra-seosta (ei kypsennetty)
  • 3 dl raastettua punajuurta
  • 2 sipulia
  • 2 vihreää omenaa raastettuna
  • 4 valkosipulinkynttä
  • öljyä
  • 200 g sinihomejuustoa
  • 7 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • ripaus suolaa

Raasta punajuuret, silppua sipulit, raasta omenat ja hienonna valkosipulit. Kuullota näitä kaikkia raaka-aineita hetken aikaa pannulla pienessä määrssä kuumaa öljyä. Sekoita joukkoon riisi-ohraseos ja kaada koko seos voideltuun uunivuokaan. Sekoita murustettu sinihomejuusto maidon joukkoon ja lisää vielä kaksi kananmunaa joista rakenne on rikottu. Voit maustaa muna-maidon halutessasi vielä ripauksella suolaa. Kaada seos uunivuokaan. Paista vuokaa 200 asteessa tunti.

Lämpimät juustoleivät

  • 4 ruisleipää jossa kansi esim. Reissumiestä
  • 100 g voita
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 dl raastettua emmentaljuustoa

Hienonna valkosipuli pehmeän voin joukkoon. Lisää juustoraaste ja levitä tahna leivän päälle. Nosta kansi kiinni ja nosta uuniin punajuuripaistoksen kanssa 5-10 minuutiksi.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat