10.3.2004 Suklaakakku ilman uunia ja banaania (8 annosta)

Suklaakakku

Pohja:

5-6 dl paahdettuja maissihiutaleita
tai digestivekeksejä
n.1/2 dl suolatonta voita sulatettuna

Täyte:
200 g tummaa suklaata
1 dl hunajaa
2 dl kermaa
1/2 dl suolatonta voita
Karamellibanaanit:
3 banaania
1 dl sokeria
1 rkl voita

Jauha corn flakesit monitoimikoneessa ja lisää joukkoon voi, vain sen verran että saat muotoiltavan taikinan. Taputtele taikinaa irtopohjavuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Rouhi suklaa veitsellä pieneksi ja laita se laakeaan kulhoon. Mittaa kattilaan hunaja, voi ja kerma. Keitä seosta miedolla lämmöllä kunnes voi on sulanut kokonaan joukkoon. Kaada lämmintä kermaseosta suklaan joukkoon aluksi n. 1 dl ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopput kermasta ohuena nauhana ja sekoita tasaiseksi massaksi. Anna suklaamassan jäähtyä hiukan ja kaada se sitten kakkuvuokaan valmiin pohjan päälle. Anna kakun hyytyä pakastimessa (n. 1 tunti) tai jääkaapissa (2-3 tuntia). Kakku säilyy hyvänä pakastimessa n.2-3 viikkoa. Anna pakastetun kakun sulaa n. 15-20min ennen tarjoilua.
Valmista karamellibanaanit juuri ennen tarjoilua. Kuori banaanit ja leikkaa ne n. 3 cm pitkiksi paloiksi. Paahda sokeria pannulla kunnes se sulaa ja muuttuu kauniin kullanruskeaksi. Lisää sitten voi ja anna sen sulaa tasaisesti sokerin joukkoon. Lisää banaanipalat karamelliin ja pyörittele niitä varovasti. Tarjoa välittömästi suklaakakun kera. Pannuun jäävä siirappi käy mainiosti kastikkeesta.

Resepti: Samuli Wirgentius/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat