Snookerin MM-kisoissa heti jymypaukku! Tähtipelaaja suli ratkaisuhetkillä

Snookerin MM-kisoissa saatiin heti avauspäivänä jymypaukku, kun puolustava mestari Luca Brecel poistui Sheffieldin Crucible-teatterista tappio niskassaan. David Gilbert nousi tukalasta asemasta 10–9-voittoon.

Belgialainen Brecel, 29, kompastui niin sanottuun Cruciblen kiroukseen, sillä ensikertalaismestari ei ole koskaan pystynyt puolustamaan titteliään seuraavana vuonna. 

Brecel näytti jo astelevan jatkoon, sillä hän johti ottelua 9–6, mutta Gilbert ei luovuttanut. Hän pussitti loppukirinsä aikana muun muassa 81 pistesarjan ja kolme muuta yli viisikymppistä.

– Hänen piti voittaa 9–6-tilanteessa. Sitten löysin rytmini, ja peli oli todella kovaa.  

– Siitä on jo jonkin verran aikaa, kun olen viimeksi voittanut ottelun kunnon areenalla. Toivottavasti voin rakentaa tämän päälle. En halua lopettaa tähän, Gilbert kommentoi BBC:n mukaan.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Brecel valitteli kärsineensä kurkkuinfektiosta viime viikot, mutta ei halunnut selitellä sillä. Vuosi puolustavana mestarina on ollut belgialaiselle raskas. 

– Vuosi oli hyvä, mutta odotan jo sitä, etten ole (puolustava) maailmanmestari.  En pidä siitä kaikesta huomiosta, suorasanainen belgialainen totesi. 

MM-kisoissa parhaimmillaan välieriin keväällä 2019 edennyt Gilbert, 42, kohtaa toisella kierroksella voittajan Robert Milkinsin ja Pang Junxun välisestä ottelusta. 

Lue myös:

    Uusimmat