Julkaistu
Kari Aihinen paljastaa, miten valmistuvat parhaat lihapullat! Lihapulliin käytetään tarpeeksi rasvaista jauhelihaa, sipuli freesataan pannulla lihapullamassaa varten ja mehevyyttä tuodaan muun muassa kermaviilillä.
- Aktiivinen valmistusaika: 30min
- Kokonaisvalmistusaika: 30min
- Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
- 1 pieni sipuli
- 1 dl korppujauhoa
- 1 muna
- 1 dl kermaa
- 2 rkl tuoretta lehtipersiljaa
- 400 g naudanjauhelihaa (17%)
- n. 2 rkl kermaviiliä (tai creme fraichea)
- n. 6 g suolaa (1 tl on noin 5 g)
- Muutama tippa Tabascoa
- Mustapippuria
Lisäksi
- Voita paistamiseen
Valmistusohje
Lihapullat Kari Aihisen tapaan valmistuvat näin:
- Hienonna sipuli ja kuullota se kevyesti pannulla rasvassa.
- Kaada kulhoon kerma ja turvota seokseen korppujauhot. Lisää kananmuna. Hienonna lehtipersilja. Yhdistä kaikki raaka-aineet lihapullamassaksi. Jos massa tuntuu liian tönköltä, lisää joukkoon enemmän kermaviiliä tai creme fraichea.
- Muotoile lihapullat (älä tee liian tiiviitä pyöryköitä) ja paista pannulla voissa kauniin kullanruskeiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka