Parhaat lihapullat! Lihapullataikina ja lihapullien paistaminen Kari Aihisen tapaan 9:59

Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa

Katso ohje videolta: Lihapullat valmistuvat helposti!

Kari Aihinen paljastaa, miten valmistuvat parhaat lihapullat! Lihapulliin käytetään tarpeeksi rasvaista jauhelihaa, sipuli freesataan pannulla lihapullamassaa varten ja mehevyyttä tuodaan muun muassa kermaviilillä.

  • Aktiivinen valmistusaika: 30min
  • Kokonaisvalmistusaika: 30min
  • Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset

  • 1 pieni sipuli
  • 1 dl korppujauhoa
  • 1 muna
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl tuoretta lehtipersiljaa
  • 400 g naudanjauhelihaa (17%)
  • n. 2 rkl kermaviiliä (tai creme fraichea)
  • n. 6 g suolaa (1 tl on noin 5 g)
  • Muutama tippa Tabascoa
  • Mustapippuria

Lisäksi

  • Voita paistamiseen

Valmistusohje

Lihapullat Kari Aihisen tapaan valmistuvat näin:

  1. Hienonna sipuli ja kuullota se kevyesti pannulla rasvassa. 
  2. Kaada kulhoon kerma ja turvota seokseen korppujauhot. Lisää kananmuna. Hienonna lehtipersilja. Yhdistä kaikki raaka-aineet lihapullamassaksi. Jos massa tuntuu liian tönköltä, lisää joukkoon enemmän kermaviiliä tai creme fraichea.
  3. Muotoile lihapullat (älä tee liian tiiviitä pyöryköitä) ja paista pannulla voissa kauniin kullanruskeiksi.

 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!