Itse tehdyt lihapullat

Lihapullat ovat suomalaista kansallisruokaa, jopa lounasravintoloissa saa itse tehtyjä lihapullia. Monet sekoittavat naudan- ja sianjauhelihaa suhteessa 70% nautaa ja 30% sikaa.

Neljälle

  • 500 g sika-nautajauhelihaa
  • 1 ½ dl maitoa
  • 2 rkl korppujauhoja
  • 1 rkl raastettua keltasipulia
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • ruskeaa kastiketta
  • puolukkahilloa

Valmistusohje

1. Sekoita korppujauhot ja maito. Anna turvota 15 minuuttia. Kuori ja raasta sipuli. Sekoita sipuli, suola ja pippuri korppujauhoseokseen. Lisää jauheliha vähän kerrallaan ja sekoita notkeaksi taikinaksi.

2. Muotoile jauhelihataikinasta saksanpähkinän kokoisia palloja vedellä huuhdotuin käsin. Laita vedellä huuhdotulle leikkuulaudalle odottamaan paistamista.

3. Paista lihapullat voissa. Ruskista ensin kuumalla pannulla ja anna jälkipaistua n. 4 minuuttia miedolla lämmöllä. Tarjoile ruskean kastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.