Hirvenjauhelihapihvit

Hirvenjauheliha on kevyttä, ja voi kaivata hieman rasvaa, jottei siitä tule liian kuivaa. Valmistamme wallenbergin pihvejä, joihin tulee myös kananmunaa ja kermaa. Jos paistat pihvit uunissa, sinun ei tarvitse kärsiä kärystä keittiössä, ja kaikki pihvit valmistuvat samaan aikaan.

Neljälle

  • 500 g hirvenjauhelihaa
  • 3 munankeltuaista
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 tl suolaa
  • hieman jauhettua valkopippuria
  • ½ maustemitta cayennepippuria
  • 1-2 rkl korppujauhoja paneeraukseen
  • voita paistamiseen

Tarjoiluun

  • perunamuusia
  • herneitä
  • puolukoita
  • voissa paistettuja sieniä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Sekoita jauheliha ja keltuaiset, lisää sitten kerma. Mausta suolalla, valkopippurilla ja cayennepippurilla. Paista mielellään nokare valmista taikinaa kokeeksi, maista ja mausta tarvittaessa lisää.

2. Muotoile taikinasta 8 yhtä suurta pihviä ja kääntele ne varoen korppujauhoissa. Ruskista voita uuninkestävässä pannussa ja ruskista pihvit kullanruskeiksi.

3. Laita paistinpannu uuniin ja anna pihvien paistua valmiiksi 5-7 minuuttia, kunnes niistä tihkuva neste on kirkasta, kun pistät niitä kokeeksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.