Näin valmistuu Harri Syrjäsen lihapullapasta 1:00

Harri Syrjäsen lihapullapasta

Näin valmistuu lihapullapasta Harri Syrjäsen tapaan. Katso video!

Testaa tv-kokki Harri Syrjäsen maukas lihapullapasta.

Ainekset

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 300 g pastaa
  • nippu persiljaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 kananmuna
  • 4 rkl soijaa
  • 0,5 dl korppujauhoja
  • 0,4 dl jallua tai konjakkia
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • 2 dl kermaa
  • pikku nippu timjamia
  • 9 dl mietoa lihalientä
  • 2 rkl voita

Valmistusohje

Näin valmistuu Harri Syrjäsen lihapullapasta:

  1. Silppua persilja ja valkosipuli.
  2. Riko kulhoon kanamuna, lisää persilja- ja valkosipulisilppu sekä korppujauhot ja soijasta puolet sekä jauheliha.
  3. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja sekoita ainekset hyvin.
  4. Pyörittele seoksesta lihapullia.
  5. Laita kasariin voita ja paista lihapullia. Lisää konjakki ja liekitä (ei pakollista, sammuta liesituuletin liekittämisen ajaksi).
  6. Lisää lihaliemi, kerma, dijon, loput soijasta ja timjami.
  7. Kiehauta ja lisää pasta.
  8. Keittele hiljaa hymyillen 15 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!