Talon lihapullat

Vanha hyvä konsti tehdä makoisia lihapullia on sekoittaa jauhelihaa hienoksi raastettua porkkanaa. Se tekee pyöryköistä meheviä ja hippusen makeita.

Neljälle

  • 500 g sikanautajauhelihaa
  • 1 muna
  • 3 rkl korppujauhoa
  • ½ dl kermaa
  • 1 sipuli
  • suolaa ja pippuria
  • 2 pientää porkkanaa
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Pane korppujauho turpoamaan kermaan hetkeksi. Sekoita jauheliha ja muna. Raasta sipuli ja porkkanat hienoksi ja sekoita raasteet, korppujauhot ja mausteet jauhelihaan.

2. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Pyörittele pieniä lihapullia ja laita ne leivinpaperille. Paista lihapullat erissä hiljalleen voissa keskilämpöisellä pannulla. Ravistele pannua silloin tällöin, jotta lihapullat pysyvät pyöreinä.

3. Pidä valmistuvat lihapullat lämpiminä uunissa folion alla. Tarjoile mieluusti perunamuusin tai -paistoksen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.