MasterChef Suomi: Canh Chua, Then resepti
MasterChef Suomi -sarjan 11. jaksossa kokattiin raaka-aineista läheltä ja kaukaa.
Ainekset
- 3OO g katkarapuja (kuorellisia)
- 1,5 sitruunaruohoa
- 4 kpl valkosipulikynttä
- 100 g ananasta
- 100 g tomaattia
- 2 rkl miriniä
- 20 g bonitoa (katsuoboshi)
- 5 dl vettä
- 30 kevätsipulia
- Keitettyä riisiä
- Hienoa merisuolaa
Valmistusohje
Kuori katkaravusta kuoret ja ota kuoret talteen. Laita kuoritut ravut kulhoon. Laita kuoret kastikekattilaan ja lisää vettä, miriniä ja bonitoa. Keitä ja redusoi kunnes jäljellä puolet.
Pilko valmiiksi valkosipuli, sitruunaruoho, ananas ja tomaatti. Kuullota kattilassa öljyssä valkosipulia ja sitruunaruohoa. Lisää kastikekattilassa redusoitu liemi ja kiehauta. Lisää ananas ja kiehauta. Lisää tomaatit ja kiehauta. Lisää katkaravut ja ota kattila pois lieden päältä. Lisää kevätsipuli. Mausta suolalla. Tarjoile keitto riisin kanssa. Nauti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka