MasterChef: Kuhaa ja kukkakaalia – Sininen joukkue
MasterChef Suomi -kauden kahdeksannessa jaksossa valmistettiin kolmen ruokalajin menu.
Ainekset
- 1 kpl Kuha
- 1 kpl Kukkakaali
- 2 dl Kalalientä
- 1 Sipuli
- 20 g Siian mätiä
- ½ pnt Ruohosipulia
- 200 g Voita
- ½ prk Ranskankermaa
- 3 dl Erilaisia yrttejä
- 1-2-3 liemi (1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria, 3 osaa vettä)
Valmistusohje
Kukkakaalipyree: Freesaa kukkakaalit voissa. Lisää vettä ja keitä kypsiksi. Blendaa ja lisää voita ja ranskankermaa. Tarkista suola.
Leikkaa kukkakaalin varsi mandoliinilla ja laita pikkelöitymään 1-2-3 liemeen.
Ryöppää kukkakaalin nuput nopeasti ja grillaa pintaan kaunis väri. Grillaa kuhafileet nahkapuoli alaspäin.
Lisää 2 dl kalalientä tehosekoitimeen ja poraa noin 50-70g voita. Lisää veitsen kärjellä erittäin varovasti xanthan-jauhetta ja tarkista rakenne. Mausta suolalla sekä sitruunalla ja nostele valmiiseen kastikkeeseen siianmäti ja leikattu ruhosipuli.
Yrttisalaatti: kerää erilaisia mikroyrttejä ja mausta etikalla, ja oliiviöljyllä. Lisää suolaa tarvittaessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät