MasterChef VIP: Bouillabaissea ja sahramimajoneesia – Anna Perhon resepti
MasterChef VIP -sarjan kolmannessa jaksossa kilpailijoiden tuli inspiroitua klassisesta eteläranskalaisesta bouillabaisse-annoksesta sekä kalatiskin antimista.
Bouillabaisse
- 200 g Sinisimpukoita
- 1/2 kpl Fenkolia
- 2 kpl Salottisipuleita
- 5 kpl Valkosipulinkynttä
- 1 tlk Kirsikkatomaatteja
- 1/2 kpl Appelsiinia
- 2 dl Valkoviiniä
- 1 rkl Sokeria
- 1-2 tl Currya
- Persiljaa
Majoneesia
- 2 kpl Kananmunan keltuaista
- 1 dl Rypsiöljyä
- 1 kpl Valkosipulinkynsi, pieni
- Sahrami
- Suola
Valmistusohje
Valmista majoneesi. Vatkaa kananmunan keltuaiset vaahdoksi. Lisää öljy ohuena nauhana keltuaisten joukkoon. Mausta hienonnetulla valkosipulilla, sahramilla ja suolalla.
Valmista bouillabaisse. Hienonna sipulit ja fenkoli. Kuullota öljyssä ja lisää tölkki kirsikkatomaatit joukkoon. Anna kiehua hiljalleen noin 15 - 20 minuuttia. Lisää valkoviini, appelsiinin raastetut kuoret, pestyt sinisimpukat ja muut mausteet. Keitto on valmis, kun simpukat aukeavat. Ota kattila pois liedeltä ja siivilöi liemi erikseen. Asettele simpukat siivilöidyn liemen päälle.
Kokoa annos. Tarjoile paahdetun vaalean leivän kanssa ja koristele tuoreella persiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät