Jättikatkaravut kreikkalaisittain
Kreikassa tämä ruokalaji valmistetaan perinteisesti jättikatkaravuista tai scampeista. Helppo, mutta ylellinen herkku valmistuu nopeasti. Jos haluat ruokaisamman aterian, tarjoa lisäksi valkoista leipää tai riisiä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 400-500 g pakastettuja scampeja tai jättikatkarapuja
- 1 prk kokonaisia tomaatteja
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 sipuli
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 pieni persiljanippu
- 1 tl oreganoa
- 100 g fetajuustoa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa säilötyt tomaatit kohtalaisen suuriksi kuutioiksi. Säästä liemi. Hienonna persilja. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa fetajuusto pienehköiksi kuutioiksi. Kuullota sipulia öljyssä muutaman minuutin verran. Sekoita sipulin joukkoon tomaattikuutiot liemineen, viini, oregano, puolet persiljasta ja ½ tl suolaa. Rouhi maustemyllyllä joukkoon muutama kierros pippuria ja sekoita.
2. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta 4-5 minuuttia. Lisää joukkoon scampit ja jättikatkaravut, alenna hieman lämpöä ja jatka keittämistä ilman kantta 6-7 minuuttia.
3. Sekoita joukkoon fetajuusto. Kun juusto alkaa pehmetä, ota kattila liemeltä. Ripottele päälle loput persiljasta ja tuo tarjolle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät