Kuuma rommilimonadi
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Reseptistä riittää 20-25 henkilölle (noin 4 ½ litraa)
- 3 litraa omenamehua
- 2 litraa vettä
- 2 peukalon kokoista palaa tuoretta inkivääriä
- 1 kanelitanko
- 12 sitruunan mehu
- juoksevaa hunajaa
- 25ml rommishotti per henkilö
Valmistusohje
Kaada omenamehu suureen pataan, lisää 2 litraa vettä ja laita kuumenemaan liedelle. Paloittele inkivääri kuorineen, lisää yhdessä kanelitangon kanssa pataan. Kiehauta, vähennä lämpöä ja anna hautua noin 15 minuuttia. Jos todella rakastat inkivääriä ja haluat tulista potkua, tee juoma jo edellisenä päivänä ja jätä yöksi maustumaan.
Purista sitruunoiden mehu juoman joukkoon, kaada neste siivilän läpi. Kiehauta, makeuta hunajalla ja sekoita kunnolla.
Kun tarjoat juomaa, kaada 25 ml rommia mukiin ja päälle kuumaa limonadia. Kippis!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti