Persikkachutney
Julkaistu
Milloin viimeksi olet keittänyt herkullisen chutneyn? Hedelmäosastojen persikat valmistat upeaksi lisäkkeeksi, jota voit tarjota lihan, kanan tai vaikka juustojen seurana. Tämä sopii loppuvuoden syötäväksi lahjaksikin.
- Annosmäärä: 1 purkillinen
- Ruokavalio: Maidoton, Gluteeniton, Vegaaninen
Ainekset
- 1 pieni sipuli
- 2–3 valkosipulinkynttä
- 1 mieto punainen chili
- 5 persikkaa
- 1 rkl inkiväärimurskaa
- 1 dl vettä
- ½ dl omenaviinietikkaa tai muuta vaaleaa viinietikkaa
- mustapippuria myllystä
- 1 ½ dl hillosokeria
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Halkaise chili ja poista siemenet, hienonna chili.
- Kuori persikat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
- Laita ainekset kasariin ja lisää joukkoon inkiväärimurska, vesi, omenaviinietikka ja mustapippuria myllystä. Kiehauta.
- Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen joukkoon.
- Anna kiehua miedolla lämmöllä usein sekoitellen noin 10 minuuttia.
- Laita puhtaaseen kuumennettuun lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät