Kotitekoinen glögi
Joulua odotellessa maistuu itse tehty glögi. Tällä yksinkertaisella ohjeella valmistat hyvältä tuoksuvan ja maistuvan juoman, jota kelpaa tarjoilla vieraillekin. Muista, että viinan tulee maustua neljä päivää.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
2 pulloa
- 2 kanelitankoa
- 12 mausteneilikkaa
- 2 palaa kuivattua inkivääriä
- 1 tl kokonaisia kardemummansiemeniä
- 3 pomeranssinkuorta
- 2 dl rusinoita
- 2-3 dl maustamatonta viinaa
- 2 pulloa edullista punaviiniä
- 2-3 dl sokeria
Lisäksi
- rusinoita ja manteleita
Valmistusohje
1. Mittaa viina purkkiin ja lisää kaneli, neilikat, inkivääripalat, kardemummansiemenet, pomeranssinkuoret ja rusinat. Sulje tiiviisti kannella. Anna maustua neljän päivän ajan. Ravista purkkia välillä.
2. Siivilöi neste kattilaan. Lisää kaksi pulloa punaviiniä ja 2 dl sokeria. Kuumenna varovasti miedolla lämmöllä. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria. Kaada valmis glögi pulloihin ja säilytä viileässä. Glögi säilyy yli kolme kuukautta, mutta pullot tyhjenevät jo yleensä reilusti aikaisemmin.
3. Kuumenna glögi ennen tarjoilua, mutta älä anna sen kiehahtaa. Tarjoa rusinoiden ja kuorittujen manteleiden kera. Vinkki: Voit käyttää viinassa maustuneet rusinat hedelmäkakkuun tai kotitekoiseen jäädykkeeseen. Älä tarjoile lapsille!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti