Jasmiinijäätee syysflunssaa torpedoimaan
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 1,5 l jääteetä
- 1 rkl jasmiini-irtoteetä
- 4 rkl sokeria
- n. 3 cm pätkä inkivääriä
- puolikas limetti
Valmistusohje
Pese inkivääri ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Laita veden kanssa kattilaan ja kiehauta. Lisää kiehuvaan veteen sokeri ja anna porista pari minuuttia, jotta inkivääristä irtoaa makua.
Nosta liedeltä ja ripottele tee veteen. Hauduta 5 minuuttia ja siivilöi kannuun.
Maista sokerin määrä ja lisää tarvittaessa, jos pidät makeammasta teestä. Purista limetin mehu teehen ja kalasta siivilästä teen sekaan vielä inkivääriviipaleet ja jäähdytä. Kun tee ei enää höyryä, sen voi nostaa jääkaappiin.
Ennen tarjoilua täytä kannu jäillä ja koristele basilikanlehdillä tai sitruunamelissalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti