Jasmiinijäätee syysflunssaa torpedoimaan

Ainekset

  • 1,5 l jääteetä
  • 1 rkl jasmiini-irtoteetä
  • 4 rkl sokeria
  • n. 3 cm pätkä inkivääriä
  • puolikas limetti

Valmistusohje

Pese inkivääri ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Laita veden kanssa kattilaan ja kiehauta. Lisää kiehuvaan veteen sokeri ja anna porista pari minuuttia, jotta inkivääristä irtoaa makua.

Nosta liedeltä ja ripottele tee veteen. Hauduta 5 minuuttia ja siivilöi kannuun.

Maista sokerin määrä ja lisää tarvittaessa, jos pidät makeammasta teestä. Purista limetin mehu teehen ja kalasta siivilästä teen sekaan vielä inkivääriviipaleet ja jäähdytä. Kun tee ei enää höyryä, sen voi nostaa jääkaappiin.

Ennen tarjoilua täytä kannu jäillä ja koristele basilikanlehdillä tai sitruunamelissalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!