Kolme klassista intialaista drinkkiä
Drinkin ei välttämättä tarvitse sisältää alkoholia. Seuraavassa kolme maukasta ja virkistävää juomaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 lasillista
Lassi
- 5 dl luonnonjogurttia
- 3 dl maitoa
- 10 jääpalaa
Maustamiseen
- ½ tl suolaa tai 8 rkl sokeria
Mangolassi
- 3 dl luonnonjogurttia
- 125 g mangoa
- ½ tl sitruunamehua
- 5 rkl kylmää vettä
- 4 rkl sokeria
- 10-12 jääpalaa
Mango-appelsiinijuoma
- 2 kypsää mangoa
- 2½ dl vastapuristettua appelsiinimehua
- 1 tl sokeria
- 10-12 jääpalaa
Valmistusohje
1. Lassi: Kaada jogurtti, maito ja jääpalat yleiskoneeseen tai tehosekoittimeen. Valitse, haluatko maustaa lassisi suolalla vai sokerille. Sekoita 20-20 sekunnin ajan, kaada kannuun ja tarjoa heti.
2. Mangolassi: Kuori ja paloittele mango. Pane mango, jogurtti, sitruunamehu, vesi ja sokeri tehosekoittimeen. Sekoita noin 20 sekunnin ajan, kunnes sokeri liukenee Lisää jääpalat ja sekoita vielä 15-20 sekoita. Kaada kannuun ja tarjoa heti.
3. Mango-appelsiinijuoma: Kuori ja paloittele mango. Pane se, appelsiinimehu ja mahdollinen sokeri tehosekoittimeen ja sekoita noin 20 sekunnin ajan. Lisää jäät ja sekoita vielä 10-15 sekuntia, kunnes jäät ovat melkein täysin murskaantuneet. Kaada kannuun ja tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät