Kolme intialaista teetä
Lämmin juoma virkistää niin kehoa kuin sielua. Tässä kolme ehdotusta tavanomaisen teen muunnelmiksi: tuoretta minttua, tuoretta inkivääriä tai kardemumman ja kanelin aromaattinen sekoitus.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 6 kupillista
Teen pohjaresepti
- 1 l vettä
- 12 tl ceylonteetä
- 2 tl sokeria/kuppi + valittu mausteseos
Masalatee-mausteseos
- 1 tl kardemummansiemeniä
- 2 kanelipalaa
- 4 dl maitoa
Minttutee-mausteseos
- 1 rkl hienonnettua mintunlehteä
Inkivääritee-mausteseos
- 1 cm kuorittua tuoretta inkivääriä
- 4 dl maitoa
Valmistusohje
1. Masalatee: Kiehauta vesi. Lisää joukkoon teelehdet, sokeri, kardemummansiemenet ja kaneli ja anna kiehua parin minuutin ajan. Kaada joukkoon maito, kiehauta ja alenna lämpöä. Hauduta alhaisimmalla lämmöllä noin 10 minuutin ajan. Siivilöi ja tarjoile kuppeihin.
2. Minttutee: Kiehauta vesi. Lisää joukkoon teelehdet, sokeri ja mintunlehdet ja anna kiehua parin minuutin ajan. Siivilöi ja tarjoile kuppeihin. Lisää koristeeksi muutama mintunlehti.
3. Inkivääritee: Hienonna tuore inkivääri. Kiehauta vesi, lisää teelehdet, sokeri ja inkivääri. Kiehauta parin minuutin ajan. Kaada joukkoon maito, kiehauta ja alenna lämpöä. Hauduta alhaisimmalla lämmöllä noin 10 minuutin ajan. Siivilöi ja tarjoile kuppeihin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti