Kolme intialaista teetä

Lämmin juoma virkistää niin kehoa kuin sielua. Tässä kolme ehdotusta tavanomaisen teen muunnelmiksi: tuoretta minttua, tuoretta inkivääriä tai kardemumman ja kanelin aromaattinen sekoitus.

Ainekset

  • 6 kupillista

Teen pohjaresepti

  • 1 l vettä
  • 12 tl ceylonteetä
  • 2 tl sokeria/kuppi + valittu mausteseos

Masalatee-mausteseos

  • 1 tl kardemummansiemeniä
  • 2 kanelipalaa
  • 4 dl maitoa

Minttutee-mausteseos

  • 1 rkl hienonnettua mintunlehteä

Inkivääritee-mausteseos

  • 1 cm kuorittua tuoretta inkivääriä
  • 4 dl maitoa

Valmistusohje

1. Masalatee: Kiehauta vesi. Lisää joukkoon teelehdet, sokeri, kardemummansiemenet ja kaneli ja anna kiehua parin minuutin ajan. Kaada joukkoon maito, kiehauta ja alenna lämpöä. Hauduta alhaisimmalla lämmöllä noin 10 minuutin ajan. Siivilöi ja tarjoile kuppeihin.

2. Minttutee: Kiehauta vesi. Lisää joukkoon teelehdet, sokeri ja mintunlehdet ja anna kiehua parin minuutin ajan. Siivilöi ja tarjoile kuppeihin. Lisää koristeeksi muutama mintunlehti.

3. Inkivääritee: Hienonna tuore inkivääri. Kiehauta vesi, lisää teelehdet, sokeri ja inkivääri. Kiehauta parin minuutin ajan. Kaada joukkoon maito, kiehauta ja alenna lämpöä. Hauduta alhaisimmalla lämmöllä noin 10 minuutin ajan. Siivilöi ja tarjoile kuppeihin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.