Porsaanfileetä katkarapujen ja maapähkinäkastikkeen kera
Tämän herkullisen keltaisen ruoan ohje tulee Filippiineiltä. Siellä ruoka värjätään annatto-siemenillä. Niitä paistetaan öljyssä, kunnes ne poksahtavat ja antavat väriä. Annatton voi korvata kurkumalla. Tarjoile lisukkeina maapähkinäkastiketta ja riisiä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
4 annosta
- 500 g porsaanfileetä
- 1 punainen chilipalko
- ½ tl suolaa
- 1/4 tl vastajauhettua mustapippuria
- 2 rkl saksanpähkinäöljyä
- 1 rkl annatto-siemeniä tai 1 tl kurkumaa
- 1 iso sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 dl maapähkinävoita
- 1-2 tl vaaleaa soijaa
- 200-300 g kuorittuja katkarapuja
- 2 salaattisipulia
- punaista paprikaa koristeluun
Valmistusohje
1. Puhdista liha ja leikkaa se 1½ sentin kuutioiksi. Huuhtele chili ja poista siemenet juoksevassa vedessä. Paloittele chili ja murskaa huhmaressa. Kaada 2½ dl vettä kattilaan ja lisää liha, chili, suola ja pippuri. Anna hautua hiljalleen 15 minuuttia.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista sipuli pehmeäksi öljyssä, lisää valkosipuli ja jatka paistamista, kunnes sipuli on kullanruskeaa. Sekoita joukkoon maapähkinävoi ja lihan keitinliemi. Lisää kurkuma ja keitä kastiketta, kunnes se saostuu.
3. Mausta soijalla ja tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Sekoita katkaravut kastikkeeseen ja keitä muutaman minuutin ajan. Lisää liha ja sekoita kunnolla. Viipaloi salaattisipuli ja sekoita puolet viipaleista kastikkeeseen. Kaada ruoka tarjoilulautaselle ja ripottele päälle loput salaattisipulista. Koristele punaisella paprikalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto