Tästä syystä hiukset pitää kastella uimahallissa

Neljä naista lopetti hiusten pesemisen – tällainen oli lopputulos 1:12
KATSO MYÖS: Neljä naista lopetti hiusten pesemisen sampoolla – tällainen oli tulos yhden, kahden tai neljän viikon pesemättömyyden jälkeen!

Hiusten kasteleminen uimahallissa ei ole kaikille selviö. Toisinaan esimerkiksi vesijuoksuradalla näkee kuivia päitä, mutta miksi kutrit edes pitäisi kastella? Selvitimme.

Pesethän hiukset ennen altaaseen menoa. Uimalakkia käytettävä. Pitkät hiukset sidottava.

Ohjeet ovat tuttuja useimmille uimahallin käyttäjille, mutta noudatetaanko niitä? Miksi hiukset edes pitää kastella? Selvitimme!

"Sanotaanko, että 75–80 prosenttia noudattaa..."

Hiusten kasteluohjeen syynä ovat yksinkertaisesti irtohiukset.

– Hiuksiahan lähtee paljon, ja jos veteen tulee käymättä suihkussa, hius irtoaa altaaseen ja sitä kautta suodattimet tukkeutuvat ja altaan hygienia kärsii. Kun hius pestään, irtohiukset lähtevät, ja toki hiuksen puhtaus yleisesti on parempi, kun tulee allaspuolelle, johtava liikunnanohjaaja Tommi Liimatta Tampereelta sanoo.

Ohjeistus ei kuitenkaan ole kaikille mieleen. Toisinaan esimerkiksi vesijuoksuradalla näkee kuivia päitä, koska vesijuostessa tukka ei automaattisesti kastu.

– Sanotaanko, että 75–80 prosenttia noudattaa kastelusääntöä. 20 prosenttia saattaa sitten olla vähän jääräpäisiä. Heille joudutaan tuomaan suihkumyssyn tyyppinen uimalakki, jota on käytettävä, jos ei halua hiuksia kastella.

Saako omaa sampoota käyttää uimahallissa?

Hiusten pesemiseen on uimahallissa tarjolla peruspesuainetta. Omiakin tuotteita voi tuoda mukanaan.

– Ehdottomasti kannattaakin käyttää omia. Itse tietää parhaiten, mikä omille hiuksille sopii. Meillä on toki saippuaa tarjolla, mutta omia kannattaa suosia, Liimatta vinkkaa.

Oman uimahallinsa säännöt voi tarkistaa etukäteen esimerkiksi nettisivulta.

Katso myös: Miten hukkuva pelastetaan?

Toimi näin hukkuvan pelastamiseksi 4:48
Toimi näin hukkuvan pelastamiseksi!

Lue myös:

    Uusimmat